با مطلب مرتبط با آموزش ریاضی نهم فصل چهارم در خدمت شما هستیم. این مطلب به صورت کامل این فصل مهم از ریاضی نهم را به شما آموزش می دهد. فقط کافیست دقت کافی را در طی مطالعه این مطلب داشته باشید تا استاد فصل چهارم ریاضی نهم شوید. در بین این مطلب پیشنهادات بسیار هیجان انگیزی نیز برایتان داریم. هم چنین برای بهتر درک کردن آموزش ریاضی نهم فصل چهارم از یک فیلم آموزشی درجه یک نیز استفاده می کنیم.
فهرست مطالب
آموزش ریاضی نهم فصل چهارم
این فصل نیز جز فصول بسیار مهم آموزش ریاضی نهم است و شما حتما باید آموزش ریاضی نهم فصل چهارم را خوب یاد بگیرید چون در سالهای بالاتر شدیدا مورد نیاز خواهد بود. مطالبی که در طی این فصل به شما آموزش داده میشوند عبارتند از: توان صحیح، نماد علمی، ریشه گیری و در آخر جمع و تفریق رادیکالها. خب برویم که باهم شروع کنیم.
توان: اگر عددی چند بار در خودش ضرب شود برای خالصه نویسی از توان استفاده میشود. هر عدد (غیر از صفر) به توان صفر باشد حاصل عدد یک است.
برای ضرب اعداد تواندار دو حالت داریم:
- اگر پایهها برابر باشند: یکی از پایهها را نوشته و توانها را با هم جمع میکنیم.
- اگر توانها برابر باشند: یکی از توانها را نوشته و پایهها را در هم ضرب میکنیم.
اگر اعداد توان دار مثل هم باشند و بین آن ها علامت جمع باشد آن عبارت را تبدیل به ضرب می کنیم.
هم چنین برای تقسیم اعداد تواندار نیز دو حالت داریم:
- اگر پایهها برابر باشند: یکی از پایهها را نوشته و توانها را از هم کم میکنیم.
- اگر توانها برابر باشند: یکی از توانها را نوشته و پایهها را بر هم تقسیم میکنیم.
به طور کلی اگر در ضرب و تقسیم اعداد توان دار پایه ها و توان ها برابر نباشند از تجزیه استفاده می کنیم.
آموزش ریاضی نهم فصل چهارم توان منفی اعداد
توان منفی: برای به دست آوردن توان منفی عدد پایه را معکوس میکنیم تا به توان مثبت تبدیل شود. تمام قواعد اعداد تواندار برای اعداد با توان منفی صدق می کند.
اگر عدد صحیحی (غیر از صفر) از صورت به مخرج و یا از مخرج به صورت انتقال داده شود توان آن قرینه میشود.
توان منفی عدد غیر صحیح آموزش ریاضی نهم فصل چهارم
حتما عدد باید غیر صفر باشد تا بتواند توان منفی بگیرد. یعنی صفر با توان منفی بی معنی است. در توان های 2، وقتی از توان یکی کم می کنیم، در واقع داریم آن را به 2 تقسیم می کنیم. پس باید هر دو طرف تساوی به 2 تقسیم شوند. به این ترتیب ما برای توان های 2 که به صورت متوالی نوشته شده اند؛ یک الگو چیدا کردیم.
روش دوم هم این است که وقتی توان منفی دارد، از منفی صرف نظر کنیم و خیلی ساده آن را به توان برسانیم. بعد هر عددی که به دست آمد را، معکوس کنیم. یعنی مثلا اگر 2 به توان 3- داریم، اول 2 ببه توان 3 که 8 می شود را پیدا می کنیم. بعد 8 را معکوس می کنیم که می شود 1/8. پس توان منفی همان معکوس توان مثبت است.
در نهایت با بازی با توان ها، به یک الگوی کامل رسیدیم.
همه شما از اهمیت پایه نهم به خصوص ریاضی نهم خبر دارید و از نقش حساس آن در آزمون های مهم مثل تیزهوشان و کنکور اطلاع دارید. در همین راستا حرف آخر بهترین محصولات مختص پایه نهم را تولید کرده است که تمام این فیلم های آموزشی شامل ساعت ها فیلم آموزشی با تدریس نامدارترین اساتید کشور و با بهره گیری از تصویر سازی و انیمیشن می باشد. شما می توانید تمام محصولات پایه خود را در حرف آخر نهم مشاهده کنید و پکیج مورد نظر خود را خریداری نمایید.
ریاضی نهم حرف آخر نیز از پکیج های درجه یک این موسسه می باشد که به صورت تضمینی در درصدها و نمرات شما تغییر چشمگیر ایجاد می کند. اما یک پیشنهاد جذاب دیگر نیز برایتان داریم! شما می توانید با پر کردن فرم زیر به صورت رایگان، صاحب ساعت ها فیلم آموزشی تدریس شده توسط بهترین اساتید شوید که 20 درصد از محتوای آموزشی پایه شما را پوشش می دهد. پس همین حالا فرم زیر را پر کنید.
نماد علمی و ریشه گیری در آموزش ریاضی نهم فصل چهارم
نماد علمی: برای محاسبه سادهتر اعداد بسیار بزرگ و اعداد بسیار کوچک؛ آنها را به صورت توانی از عدد 10 مینویسیم. که به طور کلی دو حالت دارد:
نماد علمی نویسی برای اعداد بسیار بزرگ (توان مثبت): ابتدا یک رقم از سمت چپ جدا کرده سپس به تعداد رقمهای بعد از ممیز توانی از عدد 10 مینویسیم.
نماد علمی نویسی برای اعداد بسیار کوچک (توان منفی): ابتدا یک رقم مخالف صفر از سمت چپ جدا کرده سپس به تعداد رقمهای قبل از ممیز؛ توانی از عدد 10 مینویسیم.
ریشه دوم اعداد: هر عدد دارای دو ریشه دوم است که یکی از آنها مثبت و دیگری منفی هستند. اما اعداد منفی جذر یا همان ریشه دوم را ندارند. چون مجذور دو عدد مثل هم هیچ وقت منفی نمی شود.
ریشه سوم اعداد: هر عدد دارای یک ریشه سوم است.
اگر می خواهید با توجه به انتخاب رشته خود بهترین مسیر را به سرنوشت تحصیلی مطلوب خود طی کنید نیازمند یک راهنمای کارشناس و متخصص خواهید داشت. برای راحت کردن کار شما در مسیر ماراتن های علمی کشور مثل تیزهوشان و کنکور، حرف آخر طرح مشاوره رایگان ایجاد کرده است که تمام دانش آموزان مستعد از فرصت برابر استفاده نمایند. شما نیز می توانید فرم زیر را پر نموده و منتظر تماس مشاوران ما باشید.
جمع و تفریق رادیکالها از آموزش ریاضی نهم فصل چهارم
جمع و تفریق رادیکالها: اگر قسمت رادیکالها پس از ساده کردن مثل هم باشند میتوانیم آنها را همانند عبارتهای جبری باهم جمع یا تفریق کنیم.
ضرب و تقسیم رادیکالها: اگر دو رادیکال دارای ریشه یا فرجه یکسان باشند میتوانیم آنها را در هم ضرب یا بر هم تقسیم کنیم. در صورتی که رادیکالها دارای عدد صحیح باشند ابتدا اعداد صحیح را ضرب یا تقسیم کرده سپس رادیکالها را ضرب یا تقسیم میکنیم.
ساده کردن رادیکالها: بعضی از رادیکالها را میتوان ساده کرد. به این صورت که برای عدد یک ضربی بنویسیم که یکی از آن اعداد ریشه دوم یا ریشه سوم داشته باشد.
گویا کردن مخرج کسرهای رادیکالی: گاهی اوقات برای ساده کردن لازم است مخرج کسر را از حالت رادیکالی بیرون بیاوریم که برای این کار صورت و مخرج را در عددی ضرب میکنیم تا مخرج از حالت رادیکالی خارج شود. برای این کار دو روش زیر وجود دارد:
اگر مخرج کسر دارای ریشه دوم باشد: صورت و مخرج را در همان رادیکال مخرج ضرب میکنیم.
اگر مخرج کسر دارای ریشه سوم باشد : صورت و مخرج را در همان رادیکال مخرج ضرب کرده با این تفاوت که عدد زیر رادیکال به توان 3 برسد. برای این کار فرجه را از توان کم میکنیم تا توان عدد زیر رادیکال مشخص شود.
خب آموزش ریاضی نهم فصل چهارم نیز به پایان رسید. لطفا نظرات خود را در مورد این مطلب در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید تا ما بتوانید بهتر شویم. همچنیم می توانید با مراجعه به صفحه لیست قیمت محصولات حرف آخر از قیمت تمام محصولات اطلاع یافته و محصول مورد نظر خود را از فروشگاه حرف آخر خریداری نمایید.