به آموزش علوم هشتم فصل دهم رسیدیم و امیدوارم از آموزش های فصل های قبلی استفاده لازم را برده باشید. این مطلب نیز مثل دیگر مطالب از سری آموزش علوم هشتم فصل به فصل، کامل و دقیق و با زبانی ساده نوشته شده است که فهم این درس مهم را برایتان آسان کند و از جزوات دیگر موسسات بی نیاز شوید. پس 15 دقیقه برای خواندن دقیق این مطلب وقت بگذارید تا خیالتان از بابت این فصل مهم راحت شود.
فهرست مطالب
قطب های مغناطیسی آهنربا اولین موضوع از آموزش علوم هشتم فصل دهم
به قسمت هایی از آهن ربا که دارای خاصیت مغناطیسی بیشتری هستند و همیشه به سمت شمال و جنوب میدان مغناطیسی می ایستند، قطب مغناطیسی آهنربا گفته می شود. البته در آهنرباهای حلقوی، قطب های شمال و جنوب، در دو طرف آن قرار دارند. رفتار قطب های مغناطیسی نسبت به یکدیگر مانند رفتار بارهای مثبت و منفی است. با این وجود قطب های آهنربا را هرگز نمی توان از هم جدا کرد. یعنی قطب های شمال و جنوب آهنربا هرگز به تنهایی وجود ندارند و همیشه با هم هستند.
خاصیت مغناطیسی زمین به گونه ای است که اگر کره زمین یک آهنربا بزرگ باشد، قطب شمال این آهن ربا (N) در قطب جنوب زمین و قطب جنوب (S) این آهن ربا در قطب شمال زمین واقع شده است.
مواد مغناطیسی: موادی مانند آهن، کبالت، نیکل و آلیاژهای آن ها مانند فولاد که جذب آهنربا می شوند و می توانند خاصیت مغناطیسی پیدا کنند مواد مغناطیسی می گویند.
اگر یک آهنربا را به دو قسمت تقسیم کنیم، دو قطب جدید ایجاد می شود. اگر یک آهنربا به سه قطعه تقسیم کنید، 4 قطب جدید خواهید داشت. و اگر آهنربا را به 4 قسمت تقسیم کنید؛ 6 قطب جدید به دست می آید. پس برای هر بار شکستن آهنربا معمولاً 2 قطب جدید ایجاد خواهد شد.
روش های تبدیل اشیا به آهنربا در آموزش علوم هشتم فصل دهم
برای ساخت آهنربا سه روش وجود دارد که عبارت اند از:
- روش تماس یا مالش: اگر یک آهن ربا دائمی را چندین بار در یک جهت مشخص بکشیم، آن میخ به آهنربا تبدیل می گردد.
- روش القایی: اگر یک ورق کاغذ بین آهنربا و میخ قرار دهیم، میخ بدون تماس مستقیم با آهنربا، خاصیت مغناطیسی به خود می گیرد.
- روش الکتریکی: اگر یک سیم پیچ را به دور یک میخ بگردانیم و از آن، جریان عبور دهیم، میخ به آهنربا تبدیل می شود.
همه می خواهند آینده تحصیلی روشنی داشته باشند اما کمبود اطلاعات و تجربه باعث مشکلات جبران ناپذیری در این مسیر می شود. بنابراین همراه شدن با کسی که متخصص این راه است ضروری است. اگر شما نیز می خواهید به بهترین آینده ممکن دست یابید، فرم زیر را پر کنید تا مشاوران حرف آخر با شما تماس بگیریند و راه درست را به شما نشان دهند. این مشاوره کاملا رایگان است و هزینه ای برای شما ندارد.
آهنربایی که به روش الکتریکی ایجاد می شود، تفاوت هایی با آهنربای دائمی دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم:
- می توان قدرت این آهنربا را با افزایش دورهای سیم پیچ یا افزایش جریان الکتریکی عبوری از آن، افزایش داد.
- اگر جریان الکتریکی عبوری قطع کنیم، خاصیت آهنربایی نیز از بین می رود.
- می توان قطب های آهنربای الکتریکی را با تغییر دادن جهت جریان، معکوس کرد.
فنر مغناطیسی: وسیله ای است که بر اساس دافعه قطب های هم نام کار می کند. و از آن به عنوان ضربه گبر در وسایل نقلیه استفاده می شود. برای ساخت فنرهای مغناطیسی، آهنرباهای دایره ای یا مسطح را به گونه ای قرار می دهند تا یکی بر روی دیگری قرار بگیرد.
اگر می خواهید آموزش علوم هشتم را به بهترین و ساده ترین روش با تدریس عالی اساتید درجه یک همراه با تصویر سازی و انیمیش یاد بگیرید و در تمام دروس خود 20 بگیرید و در آزمون ها به درصدهای بالا دست یابید باید از محصولات باکیفیتی مثل حرف آخر هشتم استفاده کنید. همچنین می توانید فرم زیر را پر کنید و صاحب 20% از محتوای کتب درسی خود به صورت ساعت ها فیلم آموزشی خوب شوید. البته این بسته هیجان انگیز رایگان است. به شرطی که همین حالا آن را پر کنید.
موتور الکتریکی آخرین بحث در آموزش علوم هشتم فصل دهم
وسیله ای است که در آن یک سیم پیچ درون یک میدان مغناطیسی می چرخد. این موتور است که جریان الکتریکی را به حرکت چرخشی تبدیل می کند، که در بسیاری از دستگاه ها نیز استفاده می شود.
مولد برق: ژنراتور برق دستگاهی است که انرژی جنبشی را برخلاف موتور الکتریکی، به جریان الکتریکی تبدیل می کند.
درضمن درجریان هم هستید که امسال شما با انتخاب رشته نهم بسیار حائز اهمیت است سر و کار دارید، اگر به دنبال آموزش کامل این بحث هستید که یک انتخاب تضمینی و صحیح را داشته باشید توصیه میکنم مقاله مربوط به انتخاب رشته نهم را بخوانید و با خیال راحت انتخاب رشته خود را انجام دهید.