یکی از فصول مهم در آموزش علوم هشتم فصل سوم آن است که در این مطلب به صورت کامل و دقیق به آن خواهیم پرداخت. این فصل از فصول مربوط به شیمی است و مقدمه ای برای بقیه فصل های مرتبط در سال های آینده می باشدو بنابراین آموزش فصل سوم علوم هشتم بسیار حایز اهمیت است. بنابراین برای آموزش این فصل مهم فقط کافیست 15 دقیقه وقت خود را صرف خواندن این مطلب کنید تا استاد این فصل شوید.
آموزش علوم هشتم فصل سوم ذرات درون اتم
در تمامی اتم ها فقط 3 ذره وجود دارد و تعداد و نسبت این ذرات است که اتم های مختلفی را ایجاد می کنند. به صورت کلی، در اتم تعداد بار منفی (الکترون) و بار مثبت (پروتون) برابر است و اتم از نظر بار، خنثی می باشد.
نماد شیمیایی عناصر: تمامی اتم ها برای تشخیص ساده تر و سریع تر، با یک یا دو حرف لاتینی نماد گذاری شده اند که به آن ها نماد شیمیایی عنصر می گویند. تمامی این نمادها در جدول تناوبی مندلیف قابل مشاهده است.
نماد شیمیایی عناصر
هر عنصر، در کنار نماد شیمیایی خود، دو عدد دارد که در بالا و پایین سمت چپ آن نوشته شده است. عددی که در بالا نوشته می شود عدد جرمی مختص اتم مورد نظر است و مجموع تعداد پروتون و نوترون آن را نشان می دهد و با A نیز نشان داده می شود. اما عدد پایین، به عدد اتمی معروف است که با Z نیز نشان داده می شود و نشان دهنده تعداد پروتون های اتم است. از تفریق عدد جرمی از عدد اتمی، می توان تعداد نوترون های اتم را در صورت نیاز به دست آورد.
دوست دارید تمام آزمون های خود را با درصدهای بالا سپری کنید؟ می خواهید امتحانات پایانی را فقط 20 بگیرد؟ می خواهید با بهترین روش تدریس دروس خود را یاد بگیرید؟ دوست دارید بهترین اساتید کشور را در اختیار داشته باشید؟ پس تنها راه شما برای به دست آوردن تمام موارد بالا استفاده از پکیج های حرف آخر هشتم است. اما ما برای شما پیشنهاد هیجان انگیزی داریم که با آن 20% از محتوای دروس پایه خود را به صورت رایگان و با تدریس درجه یک اساتید برجسته در اختیار خواهید داشت. برای دریافت این بسته جذاب، فقط باید همین حالا فرم زیر را پر کنید.
مدل پیشنهادی برای ساختار اتم ها در آموزش علوم هشتم فصل سوم
پس از شناخت ذرات درون اتم ها و به دست آوردن اطلاعاتی در مورد بار و محل آن ها، دانشمندان بر آن شدند که مدلی برای ساختار اتم پیدا کنند. یکی از این مدل ها توسط دانشمندی به نام بور ارائه شد که با نام بور یا مدل منظومه شمسی نیز معروف است. فرض این مدل این بود که اتم یک هسته دارد که پروتون ها و نوترون ها را داخل خود جای می دهد و الکترون ها بر روی مدارات مشخصی که قادر به حمل تعداد مشخصی الکترون در هر مدار هستند؛ در اطراف این هسته پر از بار مثبت، می گردند.
اصل آفبا آموزش علوم هشتم فصل سوم
برای بهتر درک کردن ساختار اتم و جایگاه الکترون ها و پروتون ها، ما از اصل آفبا استفاده می کنیم. اصل آفبا قوانین و اصول خاصی دارد که باید از آن ها پیروی کنیم. اگر بتوانید به این اصل مسلط شوید، در سال های بعد که قسمت اعظم سوالات از همین اصل آفبا است، مشکلی نخواهید داشت. پس برای درک بهتر این اصل حتما ویدیو بالا را ببینید تا همراه با تدریس عالی استاد ****** و انیمیشن ها و تصویرسازی های جذاب، این مبحث سخت را همین حالا فرا بگیرید.
پس از این ویدیو فهمیدیم که هر لایه، الکترون های محدودی را در خود جا می دهد و ترتیب پر شدن لایه ها از لایه درونی که لایه اول است به لایه های بیرونی تر می باشد. لایه اول فقط s دارد، لایه دوم هم s و هم p دارد و به همین ترتیب می توانیم لایه ها را پر کنیم. s فقط 2 الکترون می تواند داشته باشد اما p تا 6 الکترون جا دارد.
حالا برویم سراغ قسمت بعدی فیلم آموزشی:
مدلی برای اتم آموزش علوم هشتم فصل سوم
جواب گفت و گو کنید صفحه 24 آموزش علوم هشتم فصل سوم
چون در شکل در لایه اول دو الکترون وجود دارد پس می فهمیم که sهای لایه اول پر شده اند. پس برای جا دادن الکترون های بیشتر باید به لایه دوم برویم. دوباره در لایه دوم 2 الکترون s را پر می کنند و الکترون باقی متنده در دسته p ها حساب می شود.
ایزوتوپ
به اتم هایی از یک عنصر که در تعداد پروتون با هم اشتراک دارند ولی تعداد نوترون هایشان مختلف است ایزوتوپ گفته می شود. پس در تمام ایزوتوپ های یک عنصر، عدد اتمی یکسانی دارند. اما چون عدد جرمی آن ها متفاوت است، در برخی از خواصیت های فیزیکی مثل جرم با هم اختلاف دارند.
بیشتر دانش آموزان فکر می کنند که فقط با ساعات مطالعه بالا می توانند در آزمون های مهمی مثل تیزهوشان و کنکور موفق شوند. اما هیچ گاه این اتفاق نمی افتد. اگر هیچ نظری ندارید که فاکتورهای موفقیت در آزمون های مهمی مثل تیزهوشان و کنکور چیست باید فرم زیر را پر کنید تا مشاورین ارشد حرف آخر مولفه ها و راه های رسیدن به آن ها را به شما بگویند تا شما در مسیر درستی قرار بگیرید و بیهوده وقت خود را تلف نکنید و از این فرصت رایگان بیشترین استفاده را ببرید.
مفهوم اتم خنثی و یون در آموزش علوم هشتم فصل سوم
اتمی که تعداد الکترون و پروتون یکسانی داشته باشد از لحاظ بار خنثی است. اما امکان دارد در یک اتم، داد و ستد الکترون رخ دهد که در این صورت یون یا ذره باردار اتم مذکور تشکیل می شود. به این صورت که اگر الکترون بگیرید، به تعداد الکترون دریافتی بار منفی خواهد داشت و اگر الکترون بدهد، به تعداد الکترون خارج شده از اتم، بار مثبت خواهد داشت. در اینجا نکته مهم این است که تعداد پروتون ها ثابت هستند و مثبت بودن یون به معنی دریافت پروتون نیست.
اگر از مطلب آموزش علوم هشتم فصل سوم خوشتان آمد حتما در قسمت نظرات به ما بگویید. برای اطلاع از قیمت محصولات بر روی لیست قیمت محصولات حرف آخر کلیک کنید یا مستقیما به صفحه فروشگاه حرف آخر بروید. برای یادگیری فصل بعدی بر روی آموزش علوم هشتم فصل چهارم کلیک کنید.