آموزش علوم هشتم فصل نهم

ما در این مطلب تلاش کرده ایم تا کاملترین، ساده ترین و دقیق ترین آموزش علوم هشتم فصل نهم را به شما ارائه دهیم تا شما نیازی به بررسی سایت ها و جزوات دیگر موسسات نباشید. پس برای خواندن این مطلب 15 دقیقه وقت بگذارید و تمام اشکالات خود را در آموزش علوم هشتم فصل نهم رفع نمایید.

اجسام باردار، آموزش علوم هشتم فصل نهم

اجسام باردار، آموزش علوم هشتم فصل نهم

اجسام باردار اجسامی هستند که تعادل بین تعداد کل الکترون ها و پروتون های خود ندارند. یعنی یا تعداد الکترون ها از تعداد پروتون ها بیشتر است که در این صورت جسم بار منفی دارد یا تعداد الکترون ها از تعداد پروتون کمتر است که در این صورت بار جسم مثبت خواهد شد. مثلا اگر میله شیشه ای را با پارچه پشمی مالش دهید یک سری الکترون از شیشه به پارچه منتقل می شود، در نتیجه شیشه بار مثبت می گیرد و پارچه بار منفی می گیرد.

اجسام باردار، آموزش علوم هشتم فصل نهم

برای ایجاد بار در جسم، فقط الکترون تبادل می شود. یعنی پروتون جابه‌جا نمی شود.

آموزش الکتریسیته ساکن با تدریس استاد کامیار

برای درک عمیق و دقیق مبحث، آموزش علوم هشتم فصل نهم را با تدریس فوق العاده استاد کامیار ادامه می دهیم.

جواب فعالیت صفحه 77 علوم هشتم فصل نهم

جواب فعالیت صفحه 77 علوم هشتم فصل نهم

الف) بر اثر مالش پارچه به تلویزیون، الکتریسیته ساکن ایجاد می شود و تعادل الکتریکی با جابه‌جایی الکترون بین این دو جسم، به هم میریزد و یکی مثبت و دیگری منفی می شود وبه همین ترتیب یکدیگر را جذب می کنند.

ب) هم شانه و هم موها در ابتدا خنثی هستند. اما با مالش این دو به یکدیگر بار شانه منفی و بار موها مثبت می شود که این دو یکدیگر را جذب می کنند. در همین زمان، تار موها چون بار همنام دارند، یکدیگر را دفع می کنند.

جواب آزمایش کنید صفحه 78 علوم هشتم فصل نهم

جواب آزمایش کنید صفحه 78 علوم هشتم فصل نهم

جواب آزمایش کنید صفحه 78 علوم هشتم فصل نهم

در حالت الف همدیگر را دفع می کنند چون گفتیم بارهای همنام یکدیگر را دفع می کنند. اما حالت دوم چون بارها غیر همنام هستند، جاذبه اتفاق می افتد. و دوباره در حالت آخر هر دو بار منفی دارند پس باز هم یکدیگر را دفع می کنند.

الکتروسکوپ و باردار کردن آن

الکتروسکوپ وسیله ای است که می توان برای تعیین بار الکتریکی یک جسم از آن استفاده کرد و فهمید که آیا یک جسم باردار است یا خیر. و اگر باردار است، بار مثبت دارد یا منفی.

الکتروسکوپ و باردار کردن آن

اگر یک جسم با بار مثبت یا یک جسم با بار منفی را به الکتروسکوپ خنثی نزدیک کنیم، در هر دو حالت ورقه ها جدا می شوند. بنابراین، با یک الکتروسکوپ خنثی فقط می توان فهمید که آیا جسمی بار دارد یا نه اما مثبت و منفی بودن بار با الکتروسکوپ خنثی قابل تشخیص نیست.

پس برای تعیین نوع بار روی یک جسم ، باید از الکتروسکوپ باردار استفاده کنیم. برای باردار کردن الکتروسکوپ، کافی است یک میله با بار مثبت یا منفی را ب کلاهک الکتروسکوپ تماس دهیم، پس از تماس کل الکتروسکوپ، بار همان میله را به خود می گیرد.

الکتروسکوپ و باردار کردن آن

برای موفقیت در آزمون تیزهوشان و کنکور باید علاوه بر خوب درس خواندن کارهای دیگری نیز انجام دهید. اما شما نمی توانید همه چیز را به تنهایی انجام دهید. پس به یک فرد کارشناس نیاز دارید که تمام کارهای جانبی را برایتان انجام دهد و نقاط ضعف شما را تبدیل به نقاط قوت کند. به همین منظور حرف آخر طرح مشاوره رایگان دارد که شما می توانید با تکمیل فرم زیر به لیست تماس مشاورین برتر حرف اخر اضافه شوید.

قمری-4-ماهه

مشاوره رایگان تحصیلی با مشاور ارشد موسسه حرف آخر

تعیین سطح علمی + انتخاب بهترین منابع متناسب با سطح شما

بار الکتریکی مبحث اصلی در آموزش علوم هشتم فصل نهم

اما سوال اصلی این است که چگونه می توان بار یک جسم را با کمک الکتروسکوپ تعیین کرد؟ برای این منظور ابتدا یک بار مشخص به الکتروسکوپ القا می کنیم. به عنوان مثال، با تماس با یک میله پلاستیکی باردار، بار منفی به الکتروسکوپ می دهیم. ورقه های الکتروسکوپ باردار از هم دور می شوند. حالا وسیله مورد نظر را به الکتروسکوپ نزدیک می کنیم. اگر پره‌ها فاصله بیشتری از هم بگیرند، به این معنی است که بار جسم و بار الکتروسکوپ یکسان است و هم دیگر را دفع می کنند، اما اگر ورقه ها به هم نزدیک شوند، معنی این است که بار موجود بر روی جسم مخالف بار موجود در الکتروسکوپ است.

مواد پلاستیکی وقتی با مواد دیگر مالیده می شوند، الکترون به دست می آورند و بار منفی می گیرند.
هنگام باردار کردن اجسام، فقط الکترون ها حرکت می کنند زیرا پروتون ها هرگز حرکت نمی کنند و ثابت هستند.
الکترون های آزاد: الکترون های آزاد الکترون هایی هستند که وابستگی زیادی به اتم های هسته ندارند و می توانند بین اتم های مجاور نیز جابه جایی و حرکت داشته باشند.

نارسانا: موادی مانند چوب که الکترون آزاد ندارند و نمی توانند الکتریسیته را هدایت کنند، غیر رسانا یا هادی نامیده می شوند.
رسانا: موادی مانند فلزات که الکترون آزاد دارند و می توانند الکتریسیته را هدایت کنند، رسانا نامیده می شوند.

آموزش علوم هشتم فصل نهم با استاد کامیار

حرف آخر هشتم

اگر قصد ورود به رشته های تاپ را دارید باید از همین امروز شروع به تلاش کنید و از هر لحظه خود به نحو احسن استفاده نمایید و از محصولات باکیفیت استفاده کنید. حرف آخر تولید کننده بهترین پکیج های آموزشی برای تمام پایه ها می باشد که علاوه بر در اختیار داشتن اساتید منتخب کشوری، از تکنولوژی انیمیشن و تصویر سازی نیز استفاده می کند تا بهترین محصول را به شما عزیزان ارائه دهد.

پس توصیه می کنیم همین حالا بر روی حرف آخر هشتم کلیک کنید و پکیج مورد نظر خود را سفارش دهید. بسته دیگری که امروز می خواهیم معرفی کنیم محتوای 20% از دروس شما را با بهترین روش تدریس ممکن پوشش داده است. به صورتی که شما با همین 20% می توانید جهش علمی عظیمی را رقم بزنید. پس فرم زیر را پر کنید و بسته رایگان زیر را سفارش دهید.

%20 محصولات متوسطه اول به صورت رایگان

فرم-متوسطه-اول

برای خرید محصول مورد نظر خود به صفحه فروشگاه حرف آخر بروید.

روش باردار کردن اجسام در آموزش علوم هشتم فصل نهم

برای باردار کردن اجسام، روش های مختلفی وجود دارد که در زیر به تفصیل به آن ها می پردازیم:

روش تماس: اگر میله ای منفی را با جسم خنثی تماس دهیم، چندین الکترون از میله وارد جسم خنثی می شود و آن جسم نیز بار منفی دریافت می کند. به این روش روش تماس شارژ گفته می شود.

روش القایی: وقتی که میله را به یک جسم رسانا بدون تماس مستقیم، نزدیک می کنیم؛ بار الکتریکی آن جسم نسبت به بار میله تغییر می کند که در این حالت می گوییم القای بار الکتریکی رخ داده است. از این روش می توان برای تمام اجسام بهره برد.

روش باردار کردن اجسام در آموزش علوم هشتم فصل نهم

برقگیر: یک میله فلزی نوک تیز است که در ساختمان ها نصب شده و تا چند متر به اعماق زمین ادامه می یابد. این میله بار الکتریکی ابر را به سمت زمین هدایت می کند بدون اینکه به ساختمان آسیب برسد.

اختلاف پتانسیل الکتریکی در آموزش علوم هشتم فصل نهم

همانطور که آب از فشار زیاد به فشار کم جریان می یابد، الکترون ها نیز از فشار و تراکم زیاد به سمت تراکم کمتر جریان می یابند. این اختلاف فشار الکترون همان اختلاف پتانسیل داده شده توسط باتری در یک مدار است. واحد اختلاف پتانسیل ولت است و با دستگاهی به نام ولت متر اندازه گیری می شودکه به صورت موازی در مدار قرار می گیرد.
شدت جریان: به میزان جریان الکتریکی که در مدار جاری است، شدت جریان گفته می شود. واحد شدت جریان آمپر است و با دستگاهی به نام آمپرسنج اندازه گیری می شود. این دستگاه به شکل متوالی به مدار وصل می شود.

بیت اختلاف پتانسیل و شدت جریان رابطه مستقیم وجود دارد به عبارت دیگر؛ هرچه اختلاف پتانسیل بیشتر باشد شدت جریان نیز بیشتر می شود.

اختلاف پتانسیل الکتریکی در آموزش علوم هشتم فصل نهم

مقاومت الکتریکی آخرین بحث از آموزش علوم هشتم فصل نهم

به نیرویی که از حرکت الکترون ها در مدار جلوگیری می کند مقاومت الکتریکی گفته می شود. واحد مقاومت الکتریکی اهم است و با اهم متر اندازه گیری می شود.

اگر می خواهید آموزش خود را تکمیل کنید بر روی آموزش علوم هشتم فصل دهم کلیک کنید. در آخر از شما تقاضا داریم نظرات خود را در مورد آموزش علوم هشتم فصل نهم برای ما بنویسید و به بهتر شدن ما کمک کنید. برای اطلاع از لیست قیمت محصولات حرف آخر کافیست تا بر روی آن کلیک کیند.

امتیاز بدهید.
guest
10 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن
تخفیف-حرف-آخر

همین الان شماره تماستو وارد کن!