آموزش علوم هشتم فصل 14

برای آموزش علوم هشتم فصل 14 فقط نیاز با 15 دقیقه و تمرکز دارید تا این مطلب را بخوانید و پرونده این فصل را برای همیشه ببندید. چون این مطلب بهترین و کامل ترین آموزش علوم هشتم فصل 14 است و پس از خواندن آن نیازی به بررسی دیگر سایت ها و مطالب نخواهید داشت.

آموزش علوم هشتم فصل 14 ، نور و بازتاب نور

جسم منیر یا چشمه نور: اجسامی که از خود نور تولید  و پخش می کنند را چشمه نور می نامند. مثل لامپ، خورشید، شمع، کبریت و…

جسم غیرمنیر: اجسامی که از خود هیچ نوری ندارند را غیرمنیر می نامند. مانند ماه، میز، کتاب و … این اجسام فقط در صورتی که نور یک جسم منیر به آن ها بتابد و آن ها این نور را بازتاب دهند تا به چشم ما برسند، دیده می شود.

چشمه نور نقطه ای: اگر بر روی یک مقوا یا کاغذ سوراخ کوچکی ایجاد کنیم و این مقوا را جلوی یک منبع نور مثل شمع قرار دهیم، پرتوهای خارج شده از آن سوراخ، از هم فاصله می گیرند. مثال طبیعی این نوع از چشمه نور ستارگان آسمان هستند.

چشمه نور گسترده: به چشمه های نوری که نور خارج شده از خود را به تمام اطراف خود پخش می کنند و پرتوهای نور فقط از یک نقطه خارج نمی شوند، چشمه نور گسترده گفته می شود که بهترین مثال برای این دسته از چشمه نور، خورشید است.

پرتو نور: به نازک ترین باریکه نور، برتو نور گفته می شود. که وجود پرتو نور اثبات انتشار نور به صورت خط راست است. اما دلایل دیگری نیز می توان برای اثبات انتشار نور به صورت خط راست آورد. مثل خورشید گرفتگی و ماه گرفتگی.

تشکیل سایه: اگر یک جسم مات یا کدر را مقابل یک چشمه نور قرار دهیم، ناحیه تاریکی در پشت جسم ایجاد می شود که سایه نامیده می شود. اگر چشمه نور نقطه ای باشد، فقط یک سایه کامل ایجاد می شود. اما اگر منبع نور را به چشمه نور گسترده تغییر دهیم، علاوه بر سایه، نیم سایه نیز ایجاد می شود.

راستی اگر به دنبال موفقیت در امتحانات خود هستید باید با یک سری اصول آشنا شوید؛ ما به صورت کامل تکنیک های موفقیت در امتحان را به شما یاد داده‌ایم و البته به‌صورت کاملا رایگان؛ برای اینکه با این تکنیک ها آشنا شوید توصیه می‌کنم حتما مقاله مربوط به چگونه در امتحانات حضوری موفق شویم را هم مطالعه کنید.

تقسیم بندی اجسام بر اساس عبور نور

اجسام بر اساس مقدار نوری که از خود عبور می دهند به موارد زیر دسته بندی می شوند:

  • اجسام شفاف: جسم هایی که نور به صورت کامل از آن ها عبور می کند. مثل شیشه، هوا و …
  • اجسام نیمه شفاف: نور از این دسته از اجسام عبور می کند اما از پشت آن ها، اجسام دیگر واضح دیده نمی شوند. مثل شیشه های مات.
  • اجسام کدر: اجسامی که نور را از خود عبور نمی دهند. مثل کاغذ، سنگ و…

همه ما زمانی که وارد بزرگترین ماراتن های علمی کشور مثل تیزهوشان و کنکور بشویم، مسیر را نمی دانیم. اما افرادی وجود دارند که این مسیر را به کمک راهنما طی می‌کنند و بهترین نتیجه ها را می‌گیرند. اگر شما هم دوست دارید تا بهترین نتیجه ممکن را از تلاش‌های خود بگیرید و آینده تحصیلی درخشانی برای خود بسازید، باید از راهنمایی یک متخصص بهره مند شوید. موسسه حرف آخر برای تحقق این خواسته شما عزیزان، طرح مشاوره رایگانی با مشاوران ارشد خود ترتیب داده که فقط با پر کردن فرم زیر شما نیز می توانید بین بهترین ها باشید. پس همین حالا فرم زیر را پر کنید.

قمری-4-ماهه

مشاوره رایگان تحصیلی با مشاور ارشد موسسه حرف آخر

تعیین سطح علمی + انتخاب بهترین منابع متناسب با سطح شما

خسوف و کسوف در آموزش علوم هشتم فصل 14

خسوف یا ماه گرفتگی: زمانی که کره زمین بین ماه و خورشید و همگی بر روی یک خط راست قرار می گیرد، نور خورشید پس از عبور از زمین باعث ایجاد سایه زمین روی ماه می شود. که به این پدیده خسوف یا ماه گرفتگی گفته می شود.

کسوف یا خورشید گرفتگی: زمانی که ماه بین خورشید و زمین قرار بگیرد، ماه جلوی رسیدن نور خورشید به کره زمین را می گیرد و سایه ماه بر روی زمین می افتد. که این حالت را خورشید گرفتگی می خوانند.

بازتاب نور در آموزش علوم هشتم فصل 14

دو نوع بازتاب از سطوح صورت می گیرد. اگر سطح صافی مثل آینه داشته باشیم، تمام پرتوهای تابیده شده به صورت موازی از روی سطح بازتاب می شوند که به این بازتاب، بازتاب منظم گفته می شود. اما اگر سطح ناهمواری داشته باشیم، نور پس از بازتاب، در جهت های متفاوتی پخش می شود که به این بازتاب، بازتاب نامنظم گفته می شود.

در بحث بازتاب نور، دو مولفه بسیار مهم هستند. یکی زاویه تابش است که به زاویه بین پرتو تابش با خط عمود بر سطح گفته می شود. و دیگری زاویه بازتابش است که به زاویه بین پرتو بازتاب با خط عمود گفته می شود. در تمام بازتاب ها باید زاویه تابش با زاویه بازتاب برابر باشد.

بازتاب نور در آموزش علوم هشتم فصل 14

امیدوارم که تا اینجای مطلب تمام خواسته های شما را پاسخ داده باشیم. پیشنهاد جذابی برای شما داریم همه شما می دانید که علوم هشتم مهمترین درس شما برای ورود به رشته تجربی می باشد و اگر به خوبی مفاهیم آن را بلد نباشید، حتما در سال های بعد دچار مشکل خواهید شد و از بقیه هم کلاسی های خود عقب می افتید و لطمه شدیدی به درس شما در سال بسیار حساس و آینده ساز وارد می شود.

حرف آخر هشتم

بهترین پکیج آموزشی علوم هشتم تولید موسسه حرف آخر است. که به کمک آن شما قادر خواهید بود در تمام آزمون های خود و هر امتحانی 20 بگیرید و 100 درصد بزنید. در تدریس علوم هشتم حرف آخر از برترین اساتید کشور استفاده شده و تمام مطالب با انیمیشن و تصویرسازی آموزش داده می شوند. شما می توانید 20 درصد از علوم هشتم را به اضافه تمام درس های حرف آخر هشتم به صورت رایگان از ما دریافت کنید کافیست همین حالا فرم زیر را پر کنید.

%20 محصولات متوسطه اول به صورت رایگان

فرم-متوسطه-اول

انواع آینه در آموزش علوم هشتم فصل 14

ما دو دسته آینه داریم که یکی تخت و دیگری کروی است و در ادامه به صورت مفصل در مورد آن ها صحبت خواهیم کرد.

آینه تخت: تصویر در این آینه مجازی و مستقیم و برابر با اندازه جسم است و فاصله جسم و آینه با فاصله بین تصویر و آینه برابر است. منظور از تصویر مجازی، تصویری است که در پشت آینه تشکیل می شود. در حالی که تصویر حقیقی در جلوی آینه و بر روی پرده ایجاد می شود.

آینه کروی: دو نوع  دارد که با نام مقعر و محدب شناخته می شوند. در آینه های کروی دو تعریف را باید به خوبی بلد باشید. که یکی مفهوم کانون آینه است. اگر یک دسته پرتو موازی را به آینه کروی بتابانیم، بعد از بازتاب، در یک نقطه همگرا می شوند و به هم می رسند که به این نقطه کانون آینه گفته می شود. تعریف دوم فاصله کانونی است که به فاصله کانون آینه تا آینه گفته می شود.

انواع آینه در آموزش علوم هشتم فصل 14

آینه مقعر: اگر سطح بیرونی یک کره را جیوه یا نقره اندود کنیم، آینه مقعر یا کاو ایجاد می شود. ویژگی تصویر در آینه مقعر به محل قرار گیری جسم بستگی دارد. اگر جسم در فاصله کانونی قرار بگیرد تصویر مجازی و بزرگتر از جسم خواهد بود. اما اگر جسم بیرون از کانون باشد، تصویر تولید شده حقیقی، وارونه و بزرگتر از جسم است. از این آینه در دندانپزشکی و چراغ قوه ها و نور افکن ها استفاده می شود.

آینه محدب: اگر سطح داخلی کره را جیوه یا نقره اندود کنیم آینه محدب یا کوژ تشکیل می شود. کانون این آینه مجازی است چون پس از بازتاب شدن دسته نور موازی، پرتوها از هم دور می شوند و نقطه ای که این پرتوها به هم می رسند در پشت آینه و در امتداد پرتوهای بازتاب شده می باشد. این آینه از جسم مقابل خود تصویر مستقیم، مجازی و کوچکتر از جسم و در فاصله آینه می دهد. کاربرد این آینه در آینه بغل خودروها و سر پیچ ها است. چون این آینه با کوچ کردن اجسام، میدان دید را گسترده تر می کند.

انواع آینه در آموزش علوم هشتم فصل 14

لطفا برای بهتر شدن ما نظرات خود را زیر همین مطلب آموزش علوم هشتم فصل 14 بنویسید. همچنین می توانید برای اطلاع از لیست قیمت محصولات حرف آخر بر روی آن کلیک کنید. آموزش خود را با کلیک بر روی آموزش علوم هشتم فصل 15 کامل کنید.

2.4/5 - (14 امتیاز)
guest
10 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن
تخفیف-حرف-آخر

همین الان شماره تماستو وارد کن!