باهم به فصل آخر آموزش علوم پایه هفتم رسیدیم و در آموزش فصل 15 علوم هفتم به تبادل با محیط یا تنفس پرداخته شده است. شما با خواندن دقیق این مطلب به بهترین و کاملترین جزوه آموزش فصل 15 علوم هفتم تسلط خواهید داشت. پس بهتر است یادداشت برداری و خلاصه نویسی کنید تا این فصل مهم را با عمق بیشتری یاد بگیرید.
اجزای دستگاه تنفس علوم هفتم
انسان قادر است بدون غذا و آب تا چند روز زنده بماند اما بدون هوا بیش از چند دقیقه دوام نمیآورد. در فصل قبل خواندیم که سلولهای بدن برای انجام کار و فعالیت به اکسیژن نیاز دارند. دستگاه تنفس، اکسیژن مورد نیاز سلولها را تامین میکند و کربن دی اکسید و دیگر مواد دفعی آنها را گرفته و دفع میکند.
مسیر دستگاه تنفسی با ورود هوا به دهان یا بینی آغاز میشود . پس از گذر از حلق، وارد حنجره و بعد نای میشود. نای دو شاخه دارد که هر کدام را یک نایژه مینامند. نایژهها هوا را به نایژکها که به تعداد زیاد در ششها وجود دارند میرسانند. در انتهای نایژکها، کیسههای هوایی وجود دارند. هر یک از ششهای ما، میلیونها کیسه هوایی دارند. اطراف این کیسههای هوایی مویرگهای خونی فراوانی وجود دارد که تبادل گازهای تنفسی بین این مویرگها و کیسههای هوایی صورت میگیرد.
بنابراین اگر بخواهیم اجزای دستگاه تنفسی را برشماریم باید بگوییم: بینی یا دهان، حلق، حنجره، نای، نایژه، نایژک، کیسه هوایی، شش، پرده دیافراگم و پرده جنب. شاید جال باشد بدانید که اندازه ششها با هم برابر نیستند و شش سمت چپ کوچکتر از شش سمت راست است زیرا در آن حفرهای وجود دارد که جای قلب است.
دم و بازدم چیست علوم هفتم
ششها درون قفسه سینه جای گرفتهاند. قفسه سینه علاوه بر محافظت از ششها، در باز و بسته شدن آنها نیز نقش دارد. در قسمت پایینی قفسه سینه، پرده دیافراگم قرار دارد که با تغییر شکل خود باعث دم و بازدم میشود. به ورود هوا از محیط بیرون به داخل ششها دم و خروج آن را از شش، بازدم میگویند. در هوای سالم و پاکیزه که آلودگی ندارد حدود 21% اکسیژن وجود دارد. با وجود آلودگیهای مختلف در شهرهای صنعتی، درصد اکسیژن هوا کاهش مییابد.
به همین دلیل تنفس از راه بینی بهتر از دهان است. زیرا مخاط موجود در حفره بینی به کمک غدههای مخاطی و مژکهای جنبنده، هوا را گرم، مرطوب و تصفیه میکند و نمیگذارد گرد و غبار وارد بدن شود.
آموزش فصل پنجم علوم هفتم را با ساده ترین روش و در کمترین زمان با کلیک بر روی آن فرا گیرید.
آموزش فصل 15 علوم هفتم قسمت تولید صدا
بعد از حلق و در ابتدای نای،حنجره قرار دارد. درون آن دو پرده ماهیچهای وجود دارد که به آن تارهای صوتی گفته میشود. عبور هوا از میان این قسمت باعث ارتعاش تارهای صوتی و تولید صدا میشود. در بعضی پرندگان به حنجره، جعبه صدا هم گفته میشود.
آموزش فصل 10 علوم هفتم را با بهترین و کامل ترین جزوه فقط در 20 دقیقه یاد بگیرید و هرگز فراموش نکنید.
قسمت تبادل گازها از آموزش فصل 15 علوم هفتم
پس از این که اکسیژن و کربن دی اکسید در کیسههای هوایی تبادل شدند، کربن دی اکسید توسط شش خارج میشود و اکسیژن وارد خون میشود و خون با کمک گلبولهای قرمز و پلاسما، گازهای تنفسی را به سراسر بدن انتقال میدهد. اکسیژن به اطراف سلولها میرسد و وارد آنها میشود تا در فرایند آزاد کردن انرژی موادی مثل قندها و چربیها شرکت کند. در این فرآیند گاز کربن دی اکسید نیز آزاد میشود.
کربن دی اکسید تولید شده در سلولها وارد خون میشود تا از طریق بازدم از بدن خارج شود. در دیواره نای قطعات غضروفی وجود دارد که به کمک آنها نای همیشه باز میماند. قفسه سینه از 24 دنده تشکیل شدهاست که از پشت به 12 مهره و از جلو به استخوان جناغ متصلاند. آیا تا اینجای کار، آموزش فصل 15 علوم هفتم برایتان مفید بوده است؟؟
آموزش فصل 15 علوم هفتم دستگاه دفع ادرار
علاوه بر کربن دی اکسید که توسط ششها دفع میشود، مواد زائد دیگری مثل اوره هم در بدن تولید میشوند که سمی هستند و باید از بدن خارج شوند. این مواد با فعالیت کلیهها از خون گرفته میشوند و به همراه نمکهای اضافی و مازاد آب بدن به صورت ادرار از بدن خارج میشوند. دستگاه دفع نیز از چند بخش تشکیل شده است که کلیهها اصلیترین بخش آناند.این دستگاه از اجزای کلیه، میزنای، مثانه و مجرای دفع ادرار تشکیل شده است.
علوم از دروس مهم و سختی است که شما برای موفقیت در سال های آینده شدیدا به آن نیاز دارید. بنابراین باید برای یادگیری آن باید از محصول خوبی که توسط اساتید مطرح تدریس شده اند استفاده کنید. بهترین این محصولات از آن حرف آخر است که با کیفیت ترین آموزش را در قالب فیلم های انیمیشنی و تصویر سازی شده ارائه می دهد. اگر تمایل دارید تا همین آموزش 20% از محتوای درسی علوم هفتم را همراه با دیگر دروس را که توسط اساتید مطرح تدریس شدهاند به صورت رایگان در اختیار داشته باشید فقط کافیست تا فرم زیر را پر کنید و هزینه پست را پرداخت کنید تا ما این بسته درجه یک را برای شما ارسال کنیم.
اما اگر دوست داری تا علوم هفتم را با 4 – 5 نفر از اساتید برتر کشور یاد بگیری و ساعتها ویدیو آموزشی همراه کتاب کمک درسی را در اختیار داشته باشی بهترین و مناسبترین محصول برای تو، پکیج علوم هفتم حرف آخر است. برای خرید دیگر محصولات باید به صفحه فروشگاه حرف آخر مراجعه کنید.
قسمت کلیه از آموزش فصل 15 علوم هفتم
کلیهها لوبیایی شکل هستند و در دو طرف ستون مهرهها و در بالای ناحیه کمر قرار دارند. به هر کدام از کلیهها، یک سرخرگ وارد میشود که از انشعابات سرخرگ آئورت میباشد و خونی را که باید تصفیه شود، به کلیهها میرساند. در پایان، خون تصفیه شده توسط یک سیاهرگ از کلیه خارج میشود و به سیاهرگ زیرین میپیوندد.
برای مشاهده و اطلاع قیمت پکیجهای موسسه حرف آخر، بهتر است به صفحه لیست قیمت محصولات حرف آخر بروید.
وظایف کلیه بحث شده در آموزش فصل 15 علوم هفتم
اگر کلیه را زیر میکروسکوپ قرار دهیم، میلیونها لوله پیچ در پیچ وجود دارد که به آنها لوله ادراری یا نفرون گفته میشود. کار اصلی کلیهها یعنی تصفیه خون و جدا سازی مواد دفعی آن، توسط همین لولههای بسیار ریز انجام میشود. نفرونها، مواد زائد مثل اوره و نمکهای اضافی خون را به همراه مقداری آب، از مویرگها میگیرند و ادرار را میسازند. ادراری که در نفرونها تشکیل شد، به درون لگنچه میریزد و از آنجا از راه میزنای به مثانه میریزد و در آنجا ذخیره میشود. وقتی حجم ادرار در مثانه از حدی بیشتر میشود، احساس دفع ادرار ایجاد میشود. امیدواریم آموزش فصل 15 علوم هفتم برای بهبود درک شما از این فصل و بهبود نمراتتان مفید باشد.
اگر میخواهید از همین امروز برای تیزهوشان و کنکور آماده شوید باید از کمک یک مشاور استفاده کنید تا از راه اصلی خود منحرف نشوید و انرژی خود را هدر ندهید. یک مشاور خوب استعداد شما را پیدا می کند و مشکلات درسی شما را با بهترین راه حل موجود حل می کند. با پر کردن فرم زیر شما در صف تماس مشاوران ارشد حرف آخر قرار میگیرید تا به صورت رایگان به حل مشکلات درسی شما کمک کنند.
همراه با این مشاوره شما باید از محصولات باکیفیت استفاده کنید که توسط بهترین اساتید کشور تدریس شدهاند تا بتوانید اتفاق خوبی برای تمام دروس خود رقم بزنید. به همین منظور به بخش حرف آخر هفتم بروید و از پکیجهای مختص پایه خود استفاده کنید.
تنظیم محیط داخلی بخش انتهایی از آموزش فصل 15 علوم هفتم
سلولهای بدن در میان مایعی بین سلولی قرار دارند که به مجموع آن، محیط داخلی میگویند. نوع ترکیبات و مقدار این محیط باید ثابت بماند تا سلولها بتوانند کارهای خود را به صورت درستی انجام دهند. کلیهها با دفع مواد زائد، آب و نمکهای اضافی در این تنظیم نقش اساسی دارند. یکی از مهمترین وظایف کلیه، تنظیم میزان آب بدن است. کلیهها با کم و زیاد کردن دفع آب به صورت ادرار در تنظیم میزان آب، میکوشند. علاوه بر این موارد، آب از طریق تعریق، تنفس و مدفوع نیز دفع میشود.
با اتمام آموزش فصل 15 علوم هفتم، آموزش علوم هفتم نیز پایان یافت و از شما میخواهیم برای بهتر شدن مطالب، بازخورد خود را در قسمت نظرات وارد نمایید.