یکی از اساسی ترین کارهایی که از همان ابتدای مطالعه دروس برای کنکور باید درنظر بگیرید یک برنامه ریزی مناسب برای خواندن مطالب می باشد برنامه ای منظم و هدفدار که شما را بیش از پیش برای کنکور و تسلط بر مطالب آماده کند. برنامه ریزی برای دروس عمومی کنکور بخشی از این برنامه ریزی کلی به حساب می آید و شما باید بدانید چه مقدار زمان برای مطالعه تک به تک دروس عمومی اختصاص بدهید و به چه صورت مطالعه صحیح داشته باشید.
همه شما می دانید که هر کدام از دروس در حد خود نقش به سزایی در موفقیت و رتبه برتر شدن یا رتبه آوردن شما می شود پس هیچ درسی را نباید دست کم گرفت و همچنین نمیتوان آن را کنار گذاشت و برای رسیدن به درصد بالا در آن باید تمامی تلاشتان را به کار بگیرید. برای اینکه به یک برنامه ریزی منسجم و مرتب در مورد دروس عمومی دست پیدا کنید فقط 5 دقیقه از زمان تان را برای این مهم گذاشته و تا انتها با ما همراه باشید.
برنامه ریزی دروس عمومی چرا و چگونه؟
بسیاری از دانش آموزان فکر می کنند چون دروس عمومی بسیار راحت و قابل درک هستند پس لزومی ندارد تا برای آن ها برنامه خاصی درنظر بگیرند و در صورت داشتن تایمی اضافی یا یکی دو ماه مانده به کنکور می توانند هرچه که مربوط به عمومی ها می شود را جمع و جور کرده و باقی تایم خود را فقط به دروس تخصصی اختصاص دهند. این در حالی است که بزرگ ترین اشتباه را برای خود رقم می زنند که اگر بخصوص این کار را در ماه های آخر کنکور انجام دهند یک اشتباه جبران ناپذیر می باشد و یک سال خود را از دست داده اند.
اما چرا اشتباه؟ خیلی واضح است چون هر کدام از عمومی ها نقش بسزایی در رتبه برتر شدن شما دارند و هر کدام دارای یک ضریب اهمیت خاصی می باشد. عربی و زبان هم با وجود انحراف معیار باعث می شوند که اگر به خوبی بتوانید درصد آن ها را بالا بزنید به شما در رسیدن به رتبه های بهتر و بالاتر کمک کند. هر کدام از دروس عمومی نیاز به تایم کافی برای مطالعه دارند و هم چنین چون مطالب فرار هستند باید زمان به حد کافی برای مرور و تمرین و تکرار شان وجود داشته باشد پس تحت هیچ شرایطی مطالعه را به تاخیر نیندازید.
چگونه میشود برای دروس عمومی برنامه ریزی کرد؟ برنامه ریزی برای دروس عمومی کنکور باید همراه با دروس تخصصی تنظیم شده و هر دو عمومی و تخصصی باید با هم پیش بروند. نحوه برنامه ریزی به طور کامل تر در ادامه مطلب گفته می شود.
ویژگی های یک برنامه ریزی خوب برای دروس عمومی
هدف از برنامه ریزی در دروس این است که شما نسبت به آن مطالب یک هدفی دارید و قصد دارید که در تایمی مشخص و معلوم آن ها را به اتمام برسانید. هم چنین تصمیم دارید تا به یک هدفی که آن هدف می تواند رسیدن به رشته تاپ باشد یا رشته مورد علاقه خودتان دست پیدا کنید. حال با این وجود یک برنامه ریزی خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
جلوگیری از اتلاف وقت
وقتی که یک برنامه ریزی اصولی در اختیار شما قرار بگیرد می دانید که دیگر از اتلاف وقت خبری نخواهد شد چون هرچیزی قرار است سرجای خودش اتفاق بیفتد از جمله مطالعه تک به تک دروس، مرور آن ها، تست زنی و حتی زمان برای خلاصه نویسی. شما می دانید که اگر با این برنامه پیش بروید نه تنها در مطالعه دروس جلو افتاده اید بلکه زمانتان هم هدر نرفته چون که طبق قواعدی پیش رفته اید.
با برنامه ریزی شما می دانید کی باید چه درسی را خوانده و روی چه موضوعی مانور بدهید و دیگر لازم نیست که برای اینکه چه درسی را انتخاب گنید و اینکه آیا حوصله دارید این مطلب را بخوانید یا خیر زمانتان را هدر دهید و این یعنی صرفه جویی در زمان تان.
مطالعه همه دروس به طور یکسان
با داشتن یک برنامه ریزی اصولی دیگر نگران این نخواهید بود که کی باید سایر دروس تان را که اصلا آن ها را نخوانده اید شروع کنید چون که این برنامه تمامی دروس را شامل می شود و یکی از دیگری عقب نمی افتد. اما یکی از مزایایی که مطالعه همه دروس به صورت یکسان دارد این است که شما از خواندن یک درس به طور مکرر خسته نمی شوید و می دانید که قرار است هر درسی در جای خود مورد مطالعه قرار بگیرد و همچنین موجب تنوع می شود و زده شدن از یک درس را به همراه نخواهد داشت.
انعطاف پذیری برنامه
یک برنامه ریزی آن قدر باید عالی باشد که در صورتی که یک فرد نتوانست بنا به هر دلایلی به مطالعه بخشی از برنامه یا اجرای قسمتی از برنامه برسد با برنامه جبرانی بتواند آن را جبران کند. یعنی این برنامه ریزی باید زمانی برای جبران مطالعه دروس نخوانده هم داشته باشد تا داوطلب دیگر دچار استرس نشود و بداند زمانی برای برگشت و اجرای برنامه به طور صحیح خواهد داشت. اما این انعطاف پذیری برای این نیست که داوطلب قسمتی را عمدا اجرا نکند و از آن استفاده کند. دوستان بدانید اگر میخواهید به موفقیت برسید باید تنبلی را کنار گذاشته و هیچ عذر و بهانه ای برای نخواندن درس نداشته باشید.
برنامه ریزی شخصی باشد
یعنی این برنامه ریزی مختص خود خود شما باشد و با تایم های مطالعه شما تنظیم شده باشد و زمان هایی که بیشترین بازدهی را دارید بتوانید به درستی از این برنامه بهره ببرید. این برنامه ریزی باید به طوری تنظیم شده باشد که اگر شما در درسی ضعیف هستید تایم بیشتری برای آن در نظر گرفته شده باشد تا شما با مطالعه کافی آن و تمرین و تکرار بسیار به تسلط در آن درس برسید یا اگر درسی بسیار مهم بوده برای آن هم تایم زیادی اختصاص داده شود.
قبل از اینکه به ادامه مقاله بپردازیم، یک سوپرایز ویژه برای افرادی که می خواهند 20 درصد از منابع حرف آخر را به صورت رایگان دریافت کنند داریم، فقط کافی است تا فرم زیر را پر کنید تا این منبع به صورت کاملا رایگان در اختیارتون قرار بگیرد.
برنامه ریزی ادبیات؛ مهم ترین درس عمومی کنکور
ادبیات با توجه به این که ضریبش 4 می باشد از همه دروس عمومی مهم تر است پس باید تایم به خصوصی برای آن در نظر گرفته شود تا بتوانید به تسلط در آن دست پیدا کنید. اما برنامه ریزی برای مطالعه ادبیات باید به چه صورت باشد؟ دوستان همه شما مطلع هستید که در کنکور سوالات ادبیات به صورت مبحثی مطرح می شود پس باید مطالب را نیز به صورت مبحثی مطالعه کنید اما باید با کدام مبحث شروع کرد و چطور برنامه ریزی کرد که به همه مطالب در یک مدت زمان برسید و بتوانید تایم اضافی برای مرور و تمرین و تکرار نیز داشته باشید.
اگر نظام جدید هستید باید بدانید که بهتر است با مبحث آرایه های ادبی شروع کرده سپس قرابت معنایی، لغت و املا، زبان فارسی و در نهایت تاریخ ادبیات را به ترتیب مورد مطالعه قرار داده و خودتان را با زدن تست های زیاد در هر مبحث محک بزنید. اما اگر جزو نظام قدیمی ها هستید باید ادبیات را از مبحث واژگان و املا آغاز کرده و با مباحث آرایه های ادبی، قرابت معنایی، زبان فارسی و تاریخ ادبیات به ترتیب ادامه دهید.
برنامه ریزی برای این درس باید به گونه ای باشد که تک به تک با حوصله تمامی مباحث را به خوبی یاد بگیرید و روزانه یک و نیم الی دو ساعت از زمان مطالعه خود را باید به ای درس اختصاص دهید تا بتوانید نسبت به مبحث ها مسلط شوید. برای درس ادبیات از همان ابتدا برنامه ریزی داشته باشید و هیچ جوره آن را به تاخیر نیندازید چون که برای یادگیری هر مبحث باید زمان کافی برای مطالعه را داشته باشید و مهم تر از همه باید زمان برای تمرین و تکرار و تست زنی برای مطالب مطالعه شده باشد.
برنامه ریزی عربی؛ درسی فرار با انحراف معیار منفی بالا!
عربی از جمله دروسی است که خیلی از داوطلبان با آن مشکل دارند یا اصلا به آن علاقه ای ندارند ولی دقیقا برگ برنده شما همین درس است پس به هیچ وجه از آن غافل نشوید! عربی به سه قسمت عمده تقسیم می شود ترجمه، قواعد و درک مطلب یا همان مفهوم های سخت که پدر داوطلب را درمیاورد چون که بسیار سنگین به نظر می رسند. اما داوطلبی که قصد دارد برای عربی برنامه ریزی کند باید در ابتدا پیش نیازها را رعایت کند تا بتواند با قدرت پیش رفته و خود را به درصدهای بالا در این درس برساند.
اما پیش نیازها کدام ها هستند ؟ اگر جزو داوطلبان نظام قدیم هستید در ابتدا شمای داوطلب باید قواعد را به خوبی بخوانید و خوب آن را یاد بگیرید تا بتوانید به سراغ ترجمه بروید. به طور مثال وقتی قرار است شما ترجمه را انجام دهید باید بدانید که تمییز یا مفعول مطلق به چه صورت معنا می شود و در جمله به چه صورت می آید پس اولویت با قواعد است. اما در نهایت به سراغ درک مطلب می روید که رمز موفقیت شما در این قسمت فقط و فقط تمرین و تکرار بسیار می باشد.
اما اگر جزو نظام جدیدها هستید باید بدانید که ترجمه مهم تر است به طوری که حتی باید لغات را بخوانید و آن ها را بلد باشید تا به ترجمه مسلط تر باشید سپس قواعد را مطالعه کرده و در انتها به بررسی مفاهیم و درک مطلب می پردازید. دوستان عربی درسی سخت است در صورتی که شما نخواهید آن را با دقت بخوانید و راهش را برای راحت تر و سریع تر یاد گرفتن پیدا نکنید. برنامه ریزی برای این درس هم باید روزانه یا یک روز در میان به صورت یک و نیم الی دو ساعت باشد.
برنامه ریزی دین و زندگی؛ هنوز هم حفظ می کنید؟
دوستان دین و زندگی از سال 92 به بعد کاملا تغییر کرده دیگر خبری از سوالات آسان و قابل حفظ کردن نیست. یعنی اگر قرار است مطالب را حفظ کنید و به سراغ سوالات بروید جز یکی دو تا سوال قادر نخواهید بود تا به آن ها پاسخ دهید پس حفظ کردن را کنار گذاشته و ترکیبی بخوانید. ترکیبی خواندن هم کار آسوده ای نیست پس باید سریع تر شروع به مطالعه این درس کرده تا از بقیه رقیبان قوی خود عقب نمانید. دین و زندگی می تواند سکوی پرتاب شما به جمع رتبه برترها باشد.
دین و زندگی در نظام قدیم بیشتر آیه محور بود به این صورت که داوطلب باید رابطه بین آیات و مطالب و مفاهیم را متوجه میشد تا میتوانست به سوال پاسخ دهد اما در نظام جدید بیشتر شما با متن ها و سرفصل ها سروکار دارید تا آیات و روایات! اما در چند سطر بالا گفته شد که باید ترکیبی خواند یعنی به چه صورت؟ یعنی علاوه بر خواندن متن و آیات و روایات و مفاهیم آن ها باید به خوبی ارتباط بین آن ها را نیز بلد بوده و حتی ارتباط بین یک آیه در یک پایه با یک مطلب در پایه دیگر را نیز بدانید.
با توجه به توضیحات داده شده دین و زندگی را شدیدا جدی بگیرید چون که آمار افرادی که در دین و زندگی به درصد 100 رسیده اند در برخی سال ها مانند سال 96 فقط دو نفر بوده در حالی که افرادی که فیزیک را صد زده بودند تعدادشان بیشتر از دین و زندگی بود. پس دین و زندگی بسیار سخت شده و باید برای آن به اندازه کافی وقت گذاشته تا به خوبی آن را یاد بگیرید. مطالعه آن باید به صورت یک روز در میان باشد و یک و نیم الی دو ساعت از تایم خود را باید به این درس اختصاص دهید.
برنامه ریزی زبان؛ آهسته و پیوسته به پیش!
زبان درسی است که می توانید در آن به درصد بالا برسید در صورتی که: حتی از زمان های مرده خود نیز برای این درس استفاده کنید اما چطور ممکن است؟ با ما همراه باشید. زبان از سه قسمت لغات، گرامر و درک مطلب تشکیل شده است. درک مطلب و کلوز تست هم مجموع همان لغات و گرامر هستند پس هرچه شما در این دو بخش قوی تر باشید موفق ترید. در این میان لغات سهم بیشتری را به خودشان در سوالات کنکور اختصاص داده اند.
اگر شمایی که در این درس ضعیف هستید یا دایره لغاتتان بسیار کم است ناامید شده اید سخت در اشتباهید کافیست از زمان های مرده مثل مواقعی که در راه هستید یا در جایی هستید که نمیتوانید به مطالعه درس تان بپردازید یا هنوز خوابتان نمیبرد دیکشنری خود را باز کرده و با یاد گرفتن هرچند لغاتی که میتوانید دایره لغات خود را بیشتر کنید. اما اینکه چطور زبان را در کوتاه ترین زمان یاد بگیرید و نحوه مطالعه آن به چه صورت است در یک مقاله دیگر به طور کامل در مورد آن صحبت شده است.
پس با یادگیری لغات و گرامر می توانید در درک مطلب و کلوز تست قوی باشید به شرطی که تمرین و تکرار بسیاری داشته باشید و تست های فراوانی را کار کنید. پس برنامه ریزی برای این درس هم باید به گونه ای باشد به طور ثابت لغات را همه روزه بخوانید و برای سایر قسمت های زبان یک روز در میان به مدت یک و نیم الی دو ساعت تایم بگذارید.
برنامه ریزی برای دروس عمومی کنکور در حرف آخر؛ کمتر از دوماه!
دوستان همه شما خوب می دانید که باید برای دروس تخصصی زمان بیشتری را اختصاص داد اما این در صورتی امکان پذیر است که به حد کافی زمان برای عمومی ها گذاشته شود و آن ها را به خوبی یاد بگیرید. اما چطور ممکن است؟ موسسه حرف آخر با استفاده از برنامه ریزی منحصر به فردش باعث می شود تا فقط و فقط در دو ماه تمامی دروس عمومی را به طور کامل فرا بگیرید.
در موسسه حرف آخر تمامی دروس و مباحث به طور کامل به صورت انیمیشن و تصویر سازی و الگو تدریس می شوند و سبب می شود تا زمان کمتری برای مطالعه دروس عمومی اختصاص داده در عوض زمان بیشتری برای مرور و تمرین و تکرار اختصاص خواهید داد و این یعنی تسلط کافی برای تمامی دروس، شما داوطلب عزیز فقط در دوماه در کنار دروس تخصصی تمامی دروس عمومی را یاد می گیرید و باقی زمان ها می ماند برای مطالعه بیشتر دروس تخصصی و در این صورت است که شما کاملا برای کنکور آماده می شوید.
اگر شما هم مایل هستید تا دروس عمومی خود را در دو ماه به پایان برسانید می توانید با ما در تماس باشید: 02166576371-09120047025