فیلم‌های آموزشی علوم هفتم فصل 3

باهم بخش اول فیلم‌های آموزشی علوم هفتم فصل 3 را در مقاله قبلی به پایان رساندیم و حالا به بخش دوم و فصل‌ سوم از فیلم‌های آموزشی علوم هفتم رسیده‌ایم. این بخش به اجزای سازنده موادها پرداخته است و به دو فصل اتم‌ها، الفبای مواد و مواد پیرامون ما تقسیم گشته است. با خواندن این مطلب نیازی به دیگر مطالب و جزوات نخواهید داشت.

فیلم‌های آموزشی علوم هفتم فصل 3

فیلم‌های آموزشی علوم هفتم فصل 3

هر چیزی که در اطراف خود مشاهده می‌کنید از ماده ساخته شده‌اند و در حال تغییر فیزیکی و شیمیایی هستند و با همین تغییرات است که زندگی جریان دارد. اما ماده چیست؟ هر آنچه که در اطراف ما وجود دارد و دارای یک جرم و حجم مشخص است را ماده می‌گوئیم. مثلا میز یک ماده است و خودکار یک ماده دیگر. در این بخش قرار است به درون همه چیز سفر کنیم و محیط و مواد اطراف خود را بهتر بشناسیم. به سراغ فیلم‌های آموزشی علوم هفتم فصل 3 می‌رویم تا بیشتر با ساختار مواد آشنا شویم.

فیلم‌های آموزشی علوم هفتم فصل 3

تعریف اتم‌ در فیلم‌های آموزشی علوم هفتم فصل 3

تعریف اتم‌ در فیلم‌های آموزشی علوم هفتم فصل 3

به ذرات ریزی که سازنده مواد مختلف هستند، خواص آن‌ها را تعیین می‌نمایند و در اصل اصلی‌ترین ذرات سازنده آنهایند، اتم می‌گویند. از کنار هم قرار گرفتن اتم‌ها، مواد تشکیل می‌شوند و همه مواد موجود در جهان فقط از 90 نوع اتم یا عنصر به وجود آمده‌اند. اتم‌ها به قدری کوچک و ریز هستند که با کمک میکروسکوپ‌های قوی هم دیده نمی‌شوند به همین دلیل دانشمندان مجبورند از روش‌‌های غیر مستقیم برای شناخت این ذرات مرموز استفاده کنند. همچنین آنان برای نمایش مواد، اتم‌ها را به صورت گلوله‌هایی در نظر می‌گیرند.

تعریف اتم‌ در فیلم‌های آموزشی علوم هفتم فصل 3

خود اتم‌ها هم از ذرات کوچکتری تشکیل شده‌اند که نامشان الکترون، پروتون و نوترون می‌باشد که تعدادشان در هر اتمی متفاوت است. اتم‌ها از نظر اندازه با یکدیگر متفاوتند. اتم‌ها هسته دارند که نوترون‌ها و پروتون‌ها داخل آن هسته قرار گرفته‌اند و الکترون‌ها به اطراف آن می‌چرخند. که تعدادشان با پروتون‌ها مساویست. به اندازه‌ای که ذرات یک اتم بیشتر باشد، همان اندازه هم اتم و هسته‌اش بزرگتر خواهند بود.

برای آماده شدن برای آزمون‌های مهمی مثل تیزهوشان و کنکور که در آینده تحصیلی شما نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند باید از فردی که کارشناس این حوزه است کمک بگیرید. با فرم زیر وارد لیست مشاوره رایگان مشاوران ارشد حرف آخر می‌شوید و آنان برای حل مشکلات درسی به شما کمک خواهند کرد و استعداد ذاتی شما را خواهند یافت.

قمری-4-ماهه

مشاوره رایگان تحصیلی با مشاور ارشد موسسه حرف آخر

تعیین سطح علمی + انتخاب بهترین منابع متناسب با سطح شما

یادگیری عنصر با فیلم‌های آموزشی علوم هفتم فصل 3

عنصر چیست علوم هفتم

عنصر به شکلی خاص از ماده گفته می‌شود که یک نوع اتم دارند و در دو دسته فلزی و نافلزی طبقه بندی می‌شوند. مثلا عنصر کربن از اتم‌های کربن ایجاد شده است. از ویژگی‌های عناصر فلزی مثل طلا، مس، سرب و غیره می‌توان به مواردی مثل رسانایی جریان برق و گرما، سطح براق و درخشان، سنگین بودن از آب، چکش خواری و جامد بودن اشاره کرد. ذرات سازنده عناصر فلزی، اتم‌اند و به عناصر اتمی هم معروفند.

آموزش ریاضی هفتم فصل 5 به صورت کامل و دقیق فقط در نیم ساعت!! با کلیک بر روی آن می توانید شما هم مثل یک استاد به این فصل مهم مسلط شوید.

عنصر چیست علوم هفتم

عناصر نافلز مثل اکسیژن و گوگرد هم خواص مخصوص خود را دارند مثلا کدر هستند و در برابر جریان برق و گرما نارسانا یا عایق هستند، از آب سبکترند و چکش خوار نیستند و همگی یا گازند، ی به غیر از برم که به صورت مایع یافت می‌شود. ذرات سازنده عناصر نافلزی، مولکول‌ها هستند به همین علت است که به آن‌ها عناصر مولکولی هم گفته می‌شود.

فیلم‌های آموزشی علوم هفتم فصل 3 و مفهوم مولکول

از پیوند یک یا چند اتم با یکدیگر، مولکول ایجاد می‌شود. که به دو دسته تقسیم می‌شوند. مولکول‌هایی که از دو یا چند اتم یکسان تشکیل شده‌اند مثل عناصر نافلزی و مولکول‌هایی که از اتصال دو یا چند اتممتفاوت ایجاد شده‌اند مثل عناصر فلزی.

به موادی که از مولکول‌هایی با دو یا چند اتم متفاوت تشکیل شده باشند، ترکیب گفته می‌شوند، مثل آب.

حالت ماده

در طبیعت، مواد به سه دسته جامد، مایع و گاز قابل مشاهده‌اند که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند.

برای مشاهده و خرید محصولات باکیفیت مورد نیاز خود به فروشگاه حرف آخر بروید.

جامد

  • شکل معین دارند
  • حجم معین دارند
  • جاذبه بین ذره‌ای بسیار قوی
  • آرایش ذره‌ای ثابت و نزدیک به هم
  • سرعت حرکت بسیار کند
  • نوع حرکت لرزش خفیف
  • مثل یخ و نمک

مایع

  • شکل ظرف را می‌گیرند
  • حجم معین دارند
  • جاذبه بین ذره‌ای قوی
  • آرایش ذره‌ای نسبتا فشرده
  • سرعت حرکت کم
  • نوع حرکت در حد لغزیدن
  • مثل آب و سرکه

گاز

  • به شکل ظرف درمی‌آیند
  • با حجم خود، همه ظرف را پر می‌کنند
  • تقریبا جاذبه بین ذره‌ای ندارند یا خیلی کم است
  • آرایش ذره‌ای بسیار دور از هم دارند
  • سرعت حرکت بسیار سریع
  • نوع حرکت آزادانه
  • مثل بخار آب و هوا

چون در مواد گازی، ذرات فاصله زیادی دارند، می‌توانیم آن‌ها را به ظرف کوچکتری منتقل کرده و فشرده سازیم تا فاصله کمتر شود. اما در مایعات و جامدات این امکان را نداریم یا بسیار محدود است. اگر این مطالب برایتان تازگی دارند باید بگوییم که در فیلم‌های آموزشی علوم هفتم فصل 3 حرف آخر ، مطالب از این هم گسترده‌تر و آموزش‌ها جامع و پایه‌ای هستند.

برای یادگیری کل علوم پایه هفتم به عالی‌ترین حالت ممکن همراه با چند تن از اساتید برتر کشور که به صورت ساعت‌ها محتوای آموزشی با تصویر سازی و انیمیشن همراه با کتاب کمک آموزشی ارائه می‌شود؛ به علوم هفتم حرف آخر بروید.

برای این که بتوانید 20% از محتوای کتب درسی پایه خود را به صورت رایگان در اختیار داشته باشید باید فرم زیر را پر کرده و 20 هزار تومان هزینه ارسال را پرداخت کنید تا این پکیج که ساعت‌ها محتوای آموزش چندین استاد درجه یک را دارد برایتان پست کنیم. با این پکیج شما از هم کلاسی های خود جلو می افتید و می توانید در آزمون های خود به درصدهای بالا دست یابید.

%20 محصولات متوسطه اول به صورت رایگان

فرم-متوسطه-اول

تغییر حالت مواد فیلم‌های آموزشی علوم هفتم فصل 3

اگر برای سوال چگونه در کمتر از نیم ساعت آموزش ریاضی هفتم فصل ششم را فراگیریم؟! جوابی ندارید، بر روی آن کلیک کنید تا ما پاسخ آن را به شما ارائه دهیم.

تغییر حالت مواد

با گرما دادن، حجم مواد افزایش می‌یابد (منبسط می‌شود) چون گرما باعث افزایش حرکت جنبشی ذرات سازنده ماده می‌شود که این خود عامل افزایش بین ذرات است و نهایتا فضای بیشتری را اشغال خواهند کرد. برعکس این روند زمانی اتفاق می‌افتد که از جسم گرما بگیریم که آن موقع با کاهش جنبش ذرات، آن‌ها به هم نزدیکتر می‌شوند و فضای کمتری می‌گیرند.

اگر به جسم جامدی مثل یخ گرما دهیم، انرژی مولکول‌هایش افزایش می‌یابد و جنبششان بیشتر می‌شود. اگر این گرما دادن ادامه یابد، باعث ذوب آهسته یخ و تبدیلش به مایع می‌شود. اما اگربه مایعی مثل آب گرما دهیم، مثل مثال بالا انرژی، جنبش و فاصله ذرات افزایش می‌یابد و با ادامه این روند، اب تبدیل به بخار می‌شود.

شش مدل تغییر حالت بین مواد وجود دارد که در زیر به آن‌ها می‌پردازیم:

ذوب: تغییر حالت از جامد به مایع توسط گرما دادن. مثل ذوب یخ و برف

انجماد: تغییر حالت از مایع به جامد با گرما گرفتن یا سرما دادن. مثل یخ بستن آب

تبخیر: تغییر حالت از مایع به گاز با گرم کردن. مثل تبدیل آب به بخار آب 

میعان: تغییرحالت گاز به مایع با گرما گرفتن یا سرد کردن. مثل بارش باران و ایجاد شبنم 

چگالش: تغییر حالت مستقیم گاز به جامد با گرفتن گرما یا سرد کردن برخی گازها در شرایطی خاص. مثل بارش برف و تگرگ

تصعید: تغییر حالت مستقیم جامد به گاز با گرم شدن بعضی از جامدات در شرایط خاص را تصعید یا فرازش گویند. مثل تمام شدن بوگیر

اینجا آموزش مفاهیم مورد نیاز در فیلم‌های آموزشی علوم هفتم فصل 3 به پایان رسید و حالا با هم به سراغ جواب سوالات داخل فیلم‌های آموزشی علوم هفتم فصل 3 می رویم. برای مطالعه جواب گفت و گو کنیدهای علوم هفتم به صورت کامل و فصل به فصل، فقط کافیست بر روی آن کلیک نمایید.

پاسخ فعالیت صفحه 14 علوم هفتم فصل 3

آب، هوا، پلاستیک، شیشه خاک، چوب، آهن و… / 1: مواد دیگر زیادی می‌توان به این لیست اضافه کرد. / 2: زندگی عیز ممکن می شد زیرا جهان از همین مواد ساخته شده‌ است.

جواب فعالیت صفحه 16 علوم هفتم فصل 3

3) نه چون اگر دقیق نگاه کنیم می بینیم که هنوز مقداری شکر در بین پرزهای پارچه گیر کرده است.

4) ذرات ریز قند در آب حل شده اند و قابل دیدن نیستند اما می دانیم که این ذرات وجود دارند. مثلا می توانیم با چشیدن آب، طعم شیرینی آن را حس کنیم.

شما می توانید برای دسترسی به مطلب کامل اطلاعات جمع اوری کنید علوم هفتم بر روی آن کلیک کنید تا همه اطلاعات جمع اوری کنید علوم هفتم را یکجا مطالعه کرده و یاد بگیرید.

جواب فکر کنید صفحه 16 علوم هفتم فصل 3

به یک لیوان خشک چند تکه یخ و کمی آب می ریزیم و چند دقیقه صبر می کنیم. بعد می بینیم که در سطح بیرونی لیوان چند قطره آب ایجاد می شود. این قطرات حاصل میعان بخار آب با سطح سرد لیوان است.

اگر می خواهید جواب فکر کنید های علوم هفتم را بخوانید، مطلب کامل و دقیق در این زمینه نوشته ایم که فقط لازم است بر روی آن عبارت کلیک کنید تا به صفحه مدنظر خود هدایت شوید.

پاسخ فعالیت صفحه 20 علوم هفتم فصل 3

الف: از چپ به راست عنصر فلزی، ترکیب، عنصر نافلزی را داریم.

ب: ترکیب به ماده ای گفته می شود که از اجتماع و پیوند دو یا چند ماده تشکیل شده باشد.

2: ما فقط 91 عنصر داریم اما موادی که در اطراف ما وجود دارند بسیار بیشتر هستند پس می توان نتیجه گرفت که ما بیشتر از ترکیبات بهره می گیریم.

برای مطالعه ادامه جواب فعالیت های علوم هفتم بر روی آن کلیک کنید تا بتوانید تمام فعالیت ها را به صورت فصل به فصل مطالعه کنید.

جواب فکر کنید صفحه 24 علوم هفتم فصل 3

چون حرکت ذرات در آب گرم بیشتر از آب سرد است، فاصله آن ها از یکدیگر بیشتر است و باد شدن بادکنک نیز بیشتر است.

اگر می خواهید جواب خود را بیازمایید علوم هفتم را به صورت کامل داشته باشید فقط لازم است بر روی آن کلیک کنید تا به صفحه مورد نظر هدایت شوید.

همانطور که ملاحظه کردید فیلم‌های آموزشی علوم هفتم فصل 3 هم با تمام نکات ریز و درشتش به پایان رسید لطفا نظرات خود را در مورد مطلب فیلم‌های آموزشی علوم هفتم فصل 3 در پایین بنویسید. برای یادگیری جواب ازمایش کنید های علوم هفتم باید بر روی آن کلیک کنید تا صفحه برایتان باز شود.

برای این که تمام دروس پایه خود را همانند فیلم‌های آموزشی علوم هفتم فصل 3 به بهترین روش ممکن یاد بگیرید و با تدریس اساتید مطرح کشوری پیش بروید، باید از محصول باکیفیتی مثل محصولات حرف آخر هفتم استفاده کنید تا موفقیتتان تضمینی شود. این محصولات علاوه بر تدریس درجه یک اساتید منتخب کشور، با تصویرسازی و انیمیشن مطلب درسی را به طور کامل به شما آموزش می دهد. برای اطلاع از قیمت دیگر محصولات به صفحه لیست قیمت محصولات حرف آخر مراجعه کنید. امیدواریم از مطلب فیلم‌های آموزشی علوم هفتم فصل 3 استفاده کافی را برده باشد.

امتیاز بدهید.
guest
10 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن
تخفیف-حرف-آخر

همین الان شماره تماستو وارد کن!