در طول این مطلب تمام نکات و تعریفها و مفاهیمی که لازم است در مورد آموزش ریاضی نهم فصل ششم بدانید آورده شده است. پس فقط کافی است 10 دقیقه برای یاد گیری این فصل مهم وقت بگذارید و از تمام جزوات و مطالب آموزشی سایتهای دیگر بی نیاز شوید. این مطلب حرف آخر به صورتی نوشته شده است که شما در هر سطحی که باشید میتوانید مطالب زیادی از آن یاد بگیرید. شما میتوانید با یادداشت برداری و خلاصه نویسی یاد گیری خود را عمیقتر کنید.
فهرست مطالب
آموزش ریاضی نهم فصل ششم خط و معادله خطی
آموزش ریاضی نهم فصل ششم شامل سه درس معادله خط، شیب خط و عرض از مبدا و دستگاه معادلههای خطی میباشد که مثل بازی کردن، شیرین هستند. مستقیم به درس اول آن میرویم؛ معادله خط.
برای مطالعه آموزش ریاضی نهم فصل هفتم باید بر روی آن ضربه بزنید.
معادله خط، درس اول آموزش ریاضی نهم فصل ششم
درس اول از آموزش ریاضی نهم فصل ششم یادگیری معادله خط است.
معادله خط: رابطهای که بین نقاط تشکیل دهنده یک خط وجود دارد را معادله آن خط گویند. فرم کلی معادله خط به صورت y = ax + b میباشد. در صورتی که نمودار رابطه بین دو مقدار به صورت خط راست باشدY آن دو مقدار با هم رابطه خطی دارند. برای رسم معادلات خطی که به صورت y = ax + b هستند؛ در جدول یک بار به جای x و یک بار به جای y صفر قرار میدهیم.
انواع معادله خط:
- مبدا گذر که به فرم کلی y = ax هستند.
- غیر مبدا گذر که فرم کلی y = ax + b را دارند.
- خطوط موازی با محور با فرم کلی y = n , x = m.
رسم یک خط: برای رسم یک خط در دستگاه مختصات نیاز به مختصات دو نقطه است.
نکته : اگر در فرم کلی یا استاندارد معادله خط عدد قبل از x عدد صحیح باشد در جدول به جای x اعداد صفر و 1 قرار میدهیم و اگر عدد قبل از x عدد کسری باشد به جای x اعداد صفر و مخرج کسر را قرار میدهیم.
اگر در معادله یک خط مقدار b برابر با صفر شود آن خط از مبدا مختصات (0،0) میگذرد.
شرط این که نقطه روی یک خط قرار گیرد این است که مختصات آن نقطه در معادله خط صدق کند. که برای این کار دو روش ترسیمی یا تحلیلی (جایگزینی مختصات نقطه در معادله خط) وجود دارد.
میتوانید معنی درس دوم عربی نهم را با کلیک بر روی آن مشاهده فرمایید.
درضمن درجریان هم هستید که امسال شما با انتخاب رشته نهم بسیار حائز اهمیت است سر و کار دارید، در این بخش قصد دارم به شما یکی از مقالات پر بازدید با عنوان رشته علوم انسانی را معرفی کنم که به صورت کامل تمامی موارد مربوط به این رشته که در جهت انتخاب رشته به شدت برایتان مفید است را توضیح داده است و از طریق لینک قبلی میتوانید به آن دسترسی رایگان داشته باشید.
شیب خط، درس دوم آموزش ریاضی نهم فصل ششم
شیب خط: زاویهای بین سمت راست محور طولها با خط داده شده را میگویند.
عرض از مبدا: نقطهای که خط داده شده محور عرضها را در آن نقطه قطع می کند را عرض از مبدا میگویند.
در فرم کلی معادله خط y = ax + b ضریب x یعنی عدد a شیب خط و عدد b عرض از مبدا نام دارد. برای به دست آوردن شیب خط و عرض مبدا باید معادله خط به فرم کلی y = ax + b مرتب شود.
طول از مبدا: نقطهای که خط داده شده محور طولها را در آن نقطه قطع میکند را طول از مبدا میگویند. برای به دست آوردن طول از مبدا در معادله خط به جای y صفر قرار میدهیم.
شیب خط: برای به دست آوردن شیب خطی که از دو نقطه میگذرد از رابطه تقسیم تفاضل عرضها بر تفاضل طولها استفاده میکنیم. دو خط در صورتی موازی هستند که شیب دو خط برابر باشند. و دو خط در صورتی بر هم عمود هستند که شیب دو خط قرینه و معکوس یکدیگر باشند یا حاصل ضرب دو شیب خط برابر با عدد 1 −شود.
از آنجایی که طول تمام نقاطی که روی محور عرضها هستند برابر صفر است پس معادله محور عرضها به شکل x=0 است. برعکس این حالت را برای محور طولها داریم که در آن عرض تمام نقاط صفر است و معادله آن به شکل y=0 در آمده است.
هر کس در زندگی باید هر مسیر جدید را همراه با یک راهنما طی کند. مسیر موفقیت در تیزهوشان و کنکور نیز از راههایی است که باید خیلی به آن توجه شود چون آینده هر کس در گرو آن است. پس چرا بعضی افراد این مسیر حساس را نیز بدون همراهی یک مشاور و کارشناس طی میکنند؟!
شما از این دسته افراد نباشید و بر روی مهمترین مسیر زندگی خود ریسک نکنید چون در این مسیر هر لحظه مهم است. فرم زیر را پر کنید و از مشاوره رایگان حرف آخر استفاده کنید تا هیچ لحظه دیگری را به اشتباه از دست ندهید چون مشاوران ارشد ما، استعدادهای شما را شناسایی و بر روی آن تمرکز میکنند تا شما بهترین نتیجه را بگیرید.
[gravityform id=”29″ title=”false” description=”false”]
اما همین کافی نیست. به سراغ فروشگاه حرف آخر بروید و محصولات مورد نیاز خود را بخرید تا مثل یک حرفهای قدم بردارید. برای اطلاع از قیمت محصولات، میتوانید به صفحه لیست قیمت محصولات حرف آخر مراجعه کنید.
درس سوم آموزش ریاضی نهم فصل ششم
درس سوم و پایانی از آموزش ریاضی نهم فصل ششم یادگیری دستگاه معادلات است. دستگاه معادلات زمانی تشکیل میشود که چند معادله و چند مجهول داشته باشیم.
معادله خط محور طولها y = 0 و معادله خط محور عرضها x = 0 و معادله خط نیمساز ربع اول و سوم y = x و معادله خط نیمساز ربع دوم و چهارم y = -x میباشد.
دستگاه معادلات خطی: برای حل دستگاه معادلات خطی از روشهای زیر میتوان استفاده کرد:
روش رسم: در این روش باید معادلات دو مجهولی یک دستگاه را به عنوان دو خط در نظر بگیریم. بعد از رسم این خطها، نقاطی که با یکدیگر برخورد کنند جواب دستگاه است. اگر خط هیچ نقطه تلاقی نداشته باشند میگوییم دستگاه جواب ندارد. اما گاهی هم پیش میآید که دو خط بر روی هم منطبق شوند که در این حالت معادله بی شمار جواب دارد.
روش حذفی: در این روش یکی از متغیرها را حذف کرده سپس با جایگزینی، متغیر دوم به دست می آید.
روش جایگزینی: در این روش یکی از معادلات را بر حسب یک متغیر مرتب کرده و مقدار آن را در معادله دوم قرار میدهیم.
برای حل بعضی از مسائل میتوان از دستگاه دو مجهولی استفاده کرد و به یکی از روشها آن را حل کرد. این هم از آموزش ریاضی نهم فصل ششم که باهم یاد گرفتیم.
اگر میخواهید همین ریاضی نهم را خوب و عمیق یاد بگیرید و با خیال راحت برای کنکور آماده شوید و از همین حالا شروع به جمع کردن توشه برای بزرگترین ماراتن علمی کشور کنید بهترین محصول ریاضی نهم حرف آخر است. چون توسط چند استاد عالی و کار بلد تدریس میشود که هم آموزش میدهند هم مثال حل میکنند تا مطلب خوب برایتان جا بیفتد.
اما اگر علاوه بر ریاضی میخواهید در مورد دیگر درسها نیز تقویت شوید تا دروس کنکور برایتان راحتتر شود و از همین حالا نقاط قوت خودتان را تقویت کنید و اتفاق خوبی برای تمام دروس خود رقم بزنید؛ حتما از پکیجهای حرف آخر نهم بهره بگیرید. چون این محصولات بهترین محصولات آموزشی حال حاضر کشور هستند تا موفقیت شما دانش آموزان تلاشگر را تضمین کنند.
برای کمک به بهتر شدن ما در جهت خواست شما، بهترین راه نظر دادن درباره آموزش ریاضی نهم فصل ششم زیر مطالب است. پس تمام نظرات خود را برای ما بنویسید.