برای فراگیری دقیق و اصولی آموزش ریاضی هفتم فصل چهارم تنها مطلب مورد نیاز شما همین است و با خواندن کامل این مطلب است که شما در آموزش ریاضی هفتم فصل چهارم عمیق می شوید و نیازی به دیگر مطالب و سایت ها نخواهید داشت. همچنین در طی این مطلب چندین پیشنهاد هیجان انگیز برایتان داریم. پس همراه ما باشید.
فهرست مطالب
آموزش ریاضی هفتم فصل چهارم کجا به درد ما میخورد؟
اگر به محیط اطراف خود توجه کنید همه چیز به شکل هندسی ساخته شده است. میز، تخت، یخچال، کاغذ، دیوار و غیره و غیره. پس خواه یا ناخواه ما با هندسه در تعامل هستیم و باید در این زمینه اطلاعات کافی را جمع آوری کنیم. و چه چیزی بهتر از این؟! پس بیایید خیلی سریع به سراغ آموزش ریاضی هفتم فصل چهارم برویم. فصل هندسه و استدلال ریاضی هفتم به چهار بخش روابط بین پارهخطها، روابط بین زاویهها، تبدیلات هندسی و شکلهای مساوی تقسیم شده است و ما جزئیات تک تک اینها خواهیم پرداخت.
روابط بین پارهخطها
همان طور که میدانید ما سه مدل خط داریم. خط راست، خط شکسته و خط خمیده که منحنی هم گفته میشود. قبلا تعاریف این سه نوع خط را خواندهاید اما ما برای یادآوری مجبوریم تعریف خط راست را دوباره اینجا بیاوریم.
خط راست به خطی گفته میشود که هیچ ابتدا و انتهایی نمیتوان برایش در نظر گرفت.
حالا باید برویم سراغ تعریف پاره خط و نیم خط. پاره خط نوعی خط راست است که از هر دو طرف دارای پایان است و نمیتوان آن را تا بینهایت ادامه داد. و نیم خط به خط راستی گفته میشود که فقط یک طرف آن بسته است و طرف دیگر را میتوان تا بینهایت ادامه داد.
برای به دست آوردن تعداد نیم خط از روی نقاطی که در امتداد یک خط راست هستند کافیست تعداد نقاط را دو برابر (ضرب در 2) کنید. اما اگر نقاط روی یک نیم خط واقع شده باشند، تعداد نیم خط برابر با تعداد نقاط است.
روابط بین زاویهها در ریاضی هفتم فصل چهارم
رسیدیم به بخش شیرین زاویه! اصلا زاویه چگونه ایجاد میشود؟ اگر شما دو نیم خط را در یک نقطه به هم برخورد دهید، یک زاویه ایجاد میشود. و به آن نقطه راس زاویه گفته میشود. اینجا باید انواع زاویه را هم بشناسیم که عبارتند از:
- زاویه تند یا حاده: به زوایایی که اندازه کوچکتر از 90 درجه دارند گفته میشود.
- زاویه راست یا قائمه: به زوایایی که اندازه آنها 90 درجه است گویند.
- زاویه باز یا منفرجه: به زوایایی که اندازه بزرگتر از 90 درجه داشته باشند میگویند.
- زاویه نیم صفحه: هر زاویه 180 درجه یک زاویه نیم صفحه است.
- زاویه تمام صفحه: هر زاویه 360 درجه را یک زاویه تمام صفحه مینامند.
اگر آینده تحصیلی خود را خوب و مناسب نمی بینید، از همین حالا با طرح مشاوره رایگان حرف آخر شروع به بازسازی آن بکنید تا به خواسته خود برسید. متوسطه اول وقت خوبی برای شناخت نقاط ضعف و قوت و بهبود آن هاست. با همراهی یک مشاور خوب شما در این مقطع قادر خواهید بود استعداد خود را شناخته و آن را پرورش دهید تا به یک آینده تحصیلی دلخواه برسید. پس شما نیز با پر کردن فرم زیر از این فرصت رایگان استفاده کرده و از مشاوره رایگان موسسه حرف آخر بهره بگیرید.
تعریف دیگری که بسیار مهم است در مورد زوایای متقابل به راس میباشد. اگر دو زاویه در راسی مشترک باشند و اضلاع آنها در امتداد یکدیگر باشند تشکیل دو زاویه متقابل به راس میدهند. برای توضیح روابط بین دو زاویه متقابل به راس، باید تعاریف دیگری را در اینجا بیاوریم:
- زوایای متمم: اگر مجموع دو زاویه باهم بشود 90 درجه، آن دو متمم یکدیگرند.
- زوایای مکمل: اگر مجموع دو زاویه باهم بشود 180 درجه، آن دو مکمل یکدیگرند.
- زوایای مجاور: اگر دو زاویهای که در راس و یکی از اضلاع با هم اشتراک داشته باشند مجاور نامیده میشوند.
در این نوع از زاویهها، زوایای رو به رو با هم برابرند و زوایای مجاور، مکمل هم هستند.
رابطه بین زاویه و نوع چهار ضلعی
مبحث دیگری که ارتباط زیادی با زاویهها دارد، مبحث چند ضلعیهاست. چند ضلعیها بر حسب زاویههایشان، به سه دسته زیر طبقه بندی میشوند:
- چند ضلعیهای محدب: به چند ضلعیهایی که تمام زوایای آنها کوچکتر از 180 درجه باشند، محدب گفته میشود.
- چند ضلعیهای مقعر: اگر در یک چند ضلعی، حداقل یک زاویه بزرگتر از 180 درجه وجود داشته باشد، به یک چند ضلعی مقعر تبدیل میشود.
- چند ضلعیهای منتظم: به چند ضلعیای که در آن تمامی زوایا و اضلاع با یکدیگر برابر باشند، چند ضلعی منتظم گفته میشود. مثل مربع و مثلث متساوی الاضلاع.
برای پیشرفت در درس مهمی مثل ریاضی شما به محصولات و اساتید درجه یک مثل محصولات پر شده توسط برترین اساتید کشور تحت عنوان ریاضی هفتم حرف آخر نیاز دارید. این محصول مثل دیگر محصولات حرف آخر هفتم باعث افزایش بی سابقه نمره و درصد شما در آزمون های مختلف است و از همین حالا شما را برای تیزهوشان و کنکور آماده می سازد. اما اگر در حال حاضر قادر خرید هیچ یک از محصولات شگفت انگیز بالا نیستید، ما پیشنهاد هیجان انگیز دیگری نیز داریم. شما می توانید فرم زیر را همین حالا پر کنید و 20 درصد از محتوای آموزشی دروس پایه خود را به صورت رایگان از ما دریافت کنید.
انواع تبدیلات هندسی مثل انتقال، دوران و تقارن آمده در فصل 4 ریاضی هفتم
قسمت تبدیلات هندسی از فصل هندسه و استدلال ریاضی هفتم با توضیح انتقال شروع شده است. انتقال یعنی اگر شکل را روی صفحه جا به جا کنیم، تصویری به دست میآید که با شکل اول هم جهت و هم اندازه است. اما اگر بخواهیم قرینه تصویری را نسبت به یک خط پیدا کنیم، تصویری که به دست میآید، با شکل اول مساوی است اما در خلاف جهت آن قرار میگیرد.
در بحث دوران، نکته مهم، توجه به مرکز و جهت دوران و هم چنین مقدار درجه خواسته شده است. که باید بر اساس این سه مولفه، شکل را دوران دهیم. پس اگر یک شکل مشخص را حول یک نقطه مشخص و به اندازه یک زاویه مشخص در جهتی مشخص دوران دهیم، تصویری دوران یافته از تصویر اولیه به دست میدهد. به نقطه مشخصی که تصویر را روی آن دوران دادهایم، مرکز دوران گفته میشود.
شکلهای مساوی یا همنهشت از آموزش ریاضی هفتم فصل چهار
اگر یک شکل داده شده را با کمک یک یا چند مورد از انواع تبدیلات هندسی بر شکل دیگری منطبق سازیم، آن دو شکل را مساوی و هم نهشت میخوانند. که در این دو شکل، اجزای متناظر (اضلاع و زوایا) با یکدیگر به صورت دو به دو برابرند. اما الزاما دو شکلی که مساحت برابری دارند، با هم مساوی و هم نهشت نیستند.
حتما نظر خود را در مورد آموزش ریاضی هفتم فصل چهارم در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید تا ما طبق نظرهای سازنده شما مطالب خود را بنویسیم. همچنین می توانید برای مشاهده قیمت تمام محصولات بر روی لیست قیمت محصولات حرف آخر کلیک کرده و از فروشگاه حرف آخر محصول مورد نظر خود را خریداری نمایید.