این مطلب آموزش علوم هفتم فصل یازدهم را به بهترین و کامل ترین شیوه بررسی کرده است و شما برای یادگیری آن فقط به 15 دقیقه فرصت نیاز دارید. و پس از خواندن دقیق این مطلب، نیازی به بررسی دیگر سایت ها و جزوات نخواهید داشت. همچنین در این مطلب چندین پیشنهاد هیجان انگیز نیز برایتان داریم. پس همین حالا خواندن این مطلب را شروع کنید.
فهرست مطالب
- آموزش علوم هفتم فصل یازدهم ، سلول و سازمانبندی آن
- شباهت سلولها
- سیتوپلاسم، مهمترین نقطه مشترک سلولها از نظر آموزش علوم هفتم فصل یازدهم
- خط تولید درون سلول در آموزش علوم هفتم فصل یازدهم
- رنگ آمیزی سلولها در آموزش علوم هفتم فصل یازدهم
- بحث پایانی آموزش علوم هفتم فصل یازدهم ، سازمانبندی سلولها
- پاسخ فعالیت صفحه 94 علوم هفتم فصل یازدهم
- پاسخ گفت و گو کنید صفحه 95 علوم هفتم فصل یازدهم
- پاسخ اطلاعات جمع اوری کنید صفحه 95 علوم هفتم فصل یازدهم
- جواب آزمایش کنید صفحه 97 علوم هفتم فصل یازدهم
آموزش علوم هفتم فصل یازدهم ، سلول و سازمانبندی آن
بدن ما که دنیایی از سلول و دستگاه با وظایف متفاوت میباشد، به صورت ایجاد یک هماهنگی باعث صحت و سلامت ما میشود. هر جانداری پیکر و سیستم متفاوتی با بقیه دارد اما تمام جانداران در یک ویژگی بسیار مهم یکسان هستندو این ویژگی مهم این است که همه جانداران از سلول تشکیل شدهاند. بعضی از جانداران مثل باکتریها فقط از یک سلول تشکیل شدهاند اما بیشتر جانداران بیشتر از یک سلول دارند. اما این سلول که آجر ساخت بنای تمام موجودات است، چیست؟ سلول، واحد ساختار و عمل در پیکر موجودات زنده میباشد.
شباهت سلولها
بدن ما از میلیاردها سلول تشکیل شده است. این سلولها انواع مختلفی دارند که سلولهای پوستی، عصبی، خونی و ماهیچهای از انواع مهم آنهایند. این سلولها در خیلی موارد مشابه همدیگر هستند اما هر کدامشان ساختار خاص خود را دارند. هر کدام از این میلیاردها سلولها، منحصرا ویژگیهای یک موجود زنده را دارند. تمامی ساختارهای زنده بدن موجودات زنده از سلول تشکیل شدهاند و تمامی اعمالی که بخشی از بدن انجام میدهد در اصل سلولهای آن قسمت آن را انجام میدهند. احتمالا با این توضیحات، تعریف سلول را بهتر درک کردید.
در بالا گفتیم که سلولها شباهتهایی دارند، اما این شباهتها کدامند؟ تمامی سلولها یک پوششی دارند که آنها را احاطه میکند، به این پوشش غشای پلاسمایی گفته میشود. کار غشا محافظت از سلول و کنترل مواد ورودی و خروجی است. غشاها، نفوذپذیری انتخابی دارند و فقط به مواد مورد نیاز سلول اجازه ورود و به مواد دفعی آن اجازه خروج میدهد. ساختار غشا بیشتر از لیپید یا چربی میباشد اما انواع مختلفی از پروتئین و کربوهبدرات هم در ساختمان غشایی دیده میشوند.
سیتوپلاسم، مهمترین نقطه مشترک سلولها از نظر آموزش علوم هفتم فصل یازدهم
سیتوپلاسم نیز جز اجزای مهم سلول است که اندامکهای مختلف، و مواد لازم برای بقای سلول مثل نمکها و آنزیمها در آن قرار دارند. اندامک به ساختارهای درون سلولی گفته میشود که برای انجام فعالیتهای مجزا در سلول کمک میکنند. همه سلولها اندامک دارند اما همه اندامکها مشابه نیستند و بر اساس کارایی خود، شکل متناسبی دارند. هسته بخشی است که فعالیتهای مختلف سلول و ویژگیهایی از قبیل ویژگیهای ظاهری مثل اندازه و شکل ان را کنترل میکند.
از ویژگیهای دیگری که تحت کنترل هسته قرار دارد میتوان به تقسیم سلولی اشاره کرد. در برخی از جانداران مثل گیاهان، قارچها، جاوران و آغازیان، هسته دارای غشایی است که آن را احاطه کرده است. اما در مواردی مثل باکتریها، هسته و مواد هستهای بدون غشا هستند و به همین دلیل هسته مشخصی ندارند.
برای اینکه به آینده تحصیلی مناسب خود برسید و بتوانید وارد مدارس استعدادهای درخشان شوید، نیاز به یک مشاور کارشناس دارید تا استعدادهایتان را بشناسد و رشد دهد، و بر اساس آن برایتان برنامه ریزی کند و مسیر درست را برای رسیدن به هدف نشان بدهد. حرف آخر به همین دلیل طرح مشاور رایگان ترتیب داده است تا دانش آموزان در شرایط تقریبا یکسان به رقابت بپردازند. پس شما نیز همین حالا فرم زیر را پر کنید و منتظر تماس مشاوران ارشد ما باشید.
خط تولید درون سلول در آموزش علوم هفتم فصل یازدهم
سلول را میتوان به عنوان یک کارخانه در نظر گرفت که روزانه محصولات زیادی را تولید و بسته بندی میکند تا به جاهای مختلف فرستاده شوند. هر یک از اندامکهای سلولی نقش خاص خود را درند که در زیر به صورت مختصر به آنها میپردازیم:
میتوکندری: تولید انرژی سلول را بر عهده دارد.
دستگاه گلژی: بسته بندی و ترشح مواد بر عهده دستگاه گلژی است.
شبکه آندوپلاسمی: شبکه ارتباطی و حمل مواد در سلول میباشد.
هسته: هسته، فرماندهی سلول است.
غشای سلولی: ورود و خروج مواد را تحت کنترل دارد.
واکوئل: آب، مواد غذایی و دفعی را ذخیره میکند.
ریبوزوم: پروتئین سازی انجام میدهد.
سیتوپلاسم: مایع در برگیرنده اندامکها است و حاوی ترکیبات سلولی است.
برای مطالعه تمام جواب خود را بیازمایید علوم هفتم به صورت کامل و فصل به فصل، فقط باید بر روی آن کلیک کنید تا صفحه مربوطه برایتان باز شود.
اگر واقعا تمایل دارید نمرات و درصدهای بالایی را در کارنامه های خود ثبت کنید و از همین حالا از رقیبان خود در آزمون تیزهوشان جلو بزنید باید از محصولات درجه یک تدریس شده توسط اساتید برتر کشور مثل پکیج های حرف آخر هفتم استفاده کنید. این بسته ها تضمین موفقیت شما هستند و روند تحصیلی شما را دگرگون می کنند. تمام این بسته ها از جمله پکیج علوم هفتم حرف آخر با انیمیشن و تصویرسازی همراه شده اند تا فضای دلنشینی را هنگام درس خواندن برایتان فراهم کنند. تمام این پکیج ها با پربازده ترین روش تدریس ضبط شده اند که به سادگی قابل فراگیری هستند.
اما اگر فعلا قادر به خرید هیچ یک از این محصولات عالی نیستید ما برایتان پیشنهاد فوق العاده دیگری داریم. شما با پر کردن فرم زیر 20 درصد از محتوای آموزشی کتب درسی پایه خود را به صورت رایگان و در قالب ساعت ها فیلم آموزشی از ما دریافت می کنید. پس همین حالا فرم زیر را تکمیل کنید تا این بسته سریعتر به دستتان برسد.
رنگ آمیزی سلولها در آموزش علوم هفتم فصل یازدهم
برای اینکه بتوانیم سلولها را بهتر ببینیم و درک کنیم آنها را رنگ آمیزی میکنیم. رنگها با چسبیدن به ترکیبات اصلی سلولی، آنها را واضحتر میکنند. به عنوان مثال آبی متیل رنگی است که به پروتوینهای غشا و هسته میچسبد.
سلولهای گیاهی و جانوری هم مثل دیگر سلولها، علاوه بر شباهتهای متعدد، تفاوتهای زیادی هم با یکدیگر دارند. برای مثال سلولهای گیاهی دارای دیواره سلولی و کلروپلاست هستند که در سلولهای جانوری دیده نشده است. به خاطر همین دیواره سلولی است که سلولهای گیاهی منظمتر میباشند.
جانداران تک سلولی که فقط از یک سلول تشکیل شدهاند و همه فعالیتهای حیاتی خود را به وسیله آن تک سلول انجام میدهند. در مقابل، جانداران پرسلولی داریم که از سلولهای زیادی تشکیل شدهاند. در برخی جانداران، هر سلول میتواند مستقل از دیگر سلولها به فعالیت خودش ادامه دهد که به این جانداران، کلنی یا پرسلولی ساده گفته میشود. مثل جلبک رشتهای.
بحث پایانی آموزش علوم هفتم فصل یازدهم ، سازمانبندی سلولها
پرسلولیهای دیگری مثل جانوران و گیاهان هم هستند که بین سلولهایشان تقسیم کار صورت گرفته و سلولهایی با شکلهای مختلف، کارهای ویژهای انجام میدهند. بین نوع کار و شکل سلولها تناسب وجود دارد. برای مثال در بافت پوششی، نسبت به نوع کار، شکلهای متفاوتی از سلول دیده میشود. در این بافت، محلیهایی مثل پوست، که وظیفه محافظت را بر عهده دارند، سلولها به هم فشرده و ضخیم هستند.
اما محلهایی که برای تبادل مواد در نظر گرفته شدهاند، مثل مویرگها، سلولها نازکند و منافذی هم بینشان دارند. از مثالهای دیگر میتوان به شکل گرد سلولهای خونی برای سهولت حرکت در رگها یا شکل دراز و کشیده بودن سلولهای عصبی برای انتقال پیام اشاره کرد. سلولهای گیاهی هم از این قاعده مستثنی نیستند. به عنوان نمونه، آوندهای گیاهان که برای انتقال مواد کاربرد دارند، دراز و لوله مانند هستند.
در جانداران پرسلولی از اجتماع تعدادی سلول همکار و مشابه بافت تشکیل میشود. در بدن ما نیز، به عنوان یک جاندار پرسلولی، چهار نوع بافت اصلی به نامهای عصبی، پوششی، ماهیچهای و پیوندی وجود دارد. از کنار هم قرار گرفتن بافتهای مختلف، اندام یا عضوهایی مثل قلب، مغز، روده و غیره تشکیل میشوند. اگر چند عضو یا اندام کنار هم قرار بگیرند منجر به ایجاد یک دستگاه میشوند. از دستگاههایی که در بدن ما وجود دارد میتوان به دستگاه گوارش یا دستگاه گردش خون و مواد اشاره کرد. از اجتماع چند دستگاه در کنار هم موجود زنده به وجود میآید.
برای مطالعه یک مطلب کامل در خصوص جواب فکر کنید های علوم هفتم فقط باید روی آن کلیک کنید تا بهترین مطلب در این زمینه را مطالعه کنید.
پاسخ فعالیت صفحه 94 علوم هفتم فصل یازدهم
وجه اشتراک تمام این سلول ا این است که فارغ از اشکال مختلف، همگی غشا، هسته و سیتوپلاسم دارند.
حالا نوبت آن است که آموزش علوم هفتم فصل یازدهم را با جواب دادن و بررسی سوالات کتاب درسی کامل کنیم. برای مطالعه تمام جواب فعالیت های علوم هفتم بر روی آن کلیک کنید تا این صفحه برایتان باز شود.
پاسخ گفت و گو کنید صفحه 95 علوم هفتم فصل یازدهم
شکل ظاهری سلول های عصبی دراز و باریک است اما سلول های ماهیچه ای به حالت دوک و ضخیم هستند که هر دو این شکل های به دلیل وظیفه این سلول ها اختصاصی شده اند.
شما عزیزان می توانید جواب گفت و گو کنیدهای علوم هفتم را با کلیک بر روی ان به صورت کامل و جامع مطالعه کنید.
پاسخ اطلاعات جمع اوری کنید صفحه 95 علوم هفتم فصل یازدهم
سلول های عصبی لقب بزرگترین سلول های بدن را از آن خود کرده اند. طویل بودن این سلول ها به آن ها امکان هدایت پیام های عصبی را می دهد. این سلول ها در 3 دسته حسی، حرکتی و رابط قرار می گیرند که هر سه آن ها دندریت، جسم سلولی و آکسون دارند.
ما یک مطلب عالی برای جواب اطلاعات جمع اوری کنید علوم هفتم نوشته ایم که قطعا خواندن آن برای همه مفید است و با خواندن آن می توانید آموزش علوم هفتم فصل یازدهم خود را تکمیل کنید.
جواب آزمایش کنید صفحه 97 علوم هفتم فصل یازدهم
با ذخیره نشاسته در کلروپلاست، امیلوپلاست ایجاد می شود. ماده اصلی که در سیب زمینی وجود دارد، نشاسته است. لوگول نیز به عنوان شناساگر نشاسته شناخته می شود.
اگر می خواهید جواب ازمایش کنید های علوم هفتم را به صورت فصل به فصل و کامل مطالعه کنید، فقط لازم است بر روی آن کلیک کنید تا به صفحه مربوطه هدایت شوید.
آموزش علوم هفتم فصل یازدهم به پایان رسید. لصفا نظرات خود را درباره این مطلب در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. همچنین شما عزیزان می توانید برای اطلاع از لیست قیمت محصولات حرف آخر بر روی آن کلیک کنید تا به صفحه مربوطه هدایت شوید. و پس از آن، محصول مورد نظر خود را از فروشگاه حرف آخر خریداری نمایید.