امروز قرار است در این مقاله پرونده آموزش قواعد عربی هفتم را ببندیم و شما قطعا بعد از خواندن این مطلب، تفاوت معلومات خود را در قواعد عربی هفتم خواهید دید و از ما به همین منظور تشکر خواهید کرد. در مطلب دیگری به پاسخ تمرین های عربی هفتم پرداختهایم که اگر در این مورد نیز اشکال دارید سریعا به سراغش بروید و جز به جز آن را بخوانید. هر دو این مطالب به گونهای نوشته شدهاند که شما با مطالعه دقیق آنها نیازی به بررسی مطالب دیگر نخواهید داشت. پس بهتر است حسابی حواستان را جمع کنید تا چیزی از قلم نیفتد.
موافقید که آموزش قواعد عربی هفتم را خیلی ساده از درس اول را یاد بگیریم؟
آموزش قواعد درس اول عربی هفتم
در قواعد عربی، برای اسم چندین تقسیم بندی وجود دارد که در یکی از آنها، تقسیم بندی بر اساس جنسیت صورت میگیرد و به دو قسم مذکر یا مونث، بخش میشوند.
تقسیم کلمات عربی بر اساس جنس
اسم مذکر: اسمی مذکر است که بر انسان یا حیوان نر یا اشیا دلالت کند که این اسامی علامت مشخصی ندارند. مانند طالب (دانشآموز).
اسم مونث: اسامی مونث بر یک انسان یا حیوان ماده یا اشیا دلالت میکنند. مثل بقرة (گاو ماده). معمولا اسامی که در انتهای خود «ة» داشته باشند مونث هستند. این تاء گرد یا تانیث، مهمترین نشانه مونث بودن یک اسم است. در مواردی نیز با اسامی مونثی روبهرو میشویم که علامت خاصی ندارند و از روی معنی مونث بودن آنها را تشخیص میدهیم. مثل مریم، نرگس و…
تقسیم کلمات عربی بر اساس تعداد
در ادامه آموزش قواعد عربی هفتم به تقسیم بندی کلمات میپردازیم. یک تقسیم بندی دیگر نیز بر اساس تعداد در عربی وجود دارد که اسامی را به سه دسته مفرد، مثنی و جمع تقسیم میکند. که به همین ترتیب اسم اشارهها نیز با توجه به عدد اسم سه بخش میشوند.
اسم مفرد: اسمی است که فقط بر یک چیز دلالت میکند. مثل طالبة (یک دانشآموز دختر). اسامی مفرد نیز از لحاظ جنس میتوانند مذکر یا مونث باشند. برای اشاره به اسامی مفرد مذکر از اسم اشارههای «هذا» برای اشارات نزدیک و «ذلک» برای اشاره دور استفاده میشود. اگر بخواهیم به یک اسم مفرد مونث نزدیک اشاره کنیم از «هذه» به معنی این و در حالت دور از «تلک» به معنی آن استفاده میکنیم.
علاوه بر عربی، برای علوم نیز چندین مطلب درجه یک داریم که می توانید با کلیک بر روی فصل 12 علوم هفتم آن ها را بخوانید.
اسم مثنی: این دسته از اسامی به دو نفر یا دو چیز دلالت دارند. که با علامت «ان – ین» در آخرشان قابل شناسایی هستند. مانند طالبان ( دو دانشآموز). همانند اسم مفرد، اسامی مثنی نیز دو جنس مذکر و مونث دارند. برای تشخیص مونث بودن یک اسم مثنی، علامت مثنی را از انتهای آن حذف میکنیم؛ اگر در آخر کلمه “ت” داشته باشد مونث و در غیر این صورت مذکر است. این “ت” همان “ة” نشانه مونث است.
برخی اسمها هستند که “ان” جز اصلی کلمه است مثل سلمان. اسم اشاره مثنی مذکر «هذان» به معنی این دو و برای مثنی مونث «هاتان» است که از هر دو برای اشاره به نزدیک استفاده میشود. آیا تفاوت آموزش قواعد عربی هفتم ما با بقیه آموزشها را احساس میکنید؟
اسم جمع: اگر اسمی به بیش از دو چیز دلالت کند، اسم جمع خوانده میشود. در عربی سه نوع جمع داریم که عبارتند از: جمع مذکر سالم، جمع مونث سالم و جمع مکسر. به جمعهایی که در آن، شکل مفرد کلمه تغییر نکند و با افزودن علامت جمع به آخر کلمه مفرد، به جمع تبدیل شود جمع سالم گفته میشود. علامتی که برای جمع مذکر سالم استفاده میشود «ون – ین» است. مانند طالبون (دانشآموزان). علامت جمع مونث سالم «ات» است. مثل طالبات «دانشآموزان). زمانی که “ات” به انتهای کلمه اضافه میشود، “ة” باید حذف گردد.
برخی کلمات وجود دارند که به شیوه بالا جمع بسته نمیشوند و در حالت جمع آنها، شکل مفرد کلمه تغییر میکند. در این نوع جمع، قانون خاصی وجود ندارد و تنها راه حفظ کردن آنها میباشد. مانند مساجد که جمع مکسر مسجد است. گاهی اوقات با جمع مکسری مواجه میشویم که در انتهای خود “ات” نشانه جمع مونث سالم را دارد. برای تشخیص اینکه آن کلمه به کدام روش جمع بسته شده است باید به مفرد آن توجه کنیم. مثلا اوقات که جمع مکثر وقت است. آموزش قواعد عربی هفتم تا اینجای کار مفید بوده است؟!
همچنین است برای تشخیص جمع مکسر مذکر از جمع مکسر مونث. اگر در انتهای مفرد کلمه، “ة” وجود داشته باشد مونث و در غیر این صورت مذکر است. برای اشاره به اسمهای جمع، از «هولاء» به معنی اینها برای اشاره به نزدیک و از «اولئک» به معنی آنها برای اشاره به دور استفاده میشود. هر دو این اسم اشارهها برای اشخاص (انسان) قابل استفاده است.
آموزش قواعد درس دوم عربی هفتم
کلمات استفهامی برای سوال کردن به کار میروند و همیشه در ابتدای جمله میآیند. «هل و أ» دو کلمه پرسشی به معنی “آیا” هستند که در جواب آنها باید از بله یا خیر استفاده شود.
دوستان گرامی امیدوارم تا اینجا مطلب برایتان مفید بوده باشد. در اینجا یک سورپرایز جذابی داریم که باعث می شود تمام نمرات شما در تمامی دروس 20 شوند و از تمام هم کلاسی های خود بهتر عمل کنید. فقط کافیست فرم زیر را همین حالا پر کنید تا بهترین مسیر آموزشی را با بهترین آموزگاران طی کنید. این پکیج هیجان انگیز به صورت رایگان 20% از مطالب درسی پایه شما را با کمک انیمیشن و تصویرسازی به شما آموزش می دهد.
%20 محصولات متوسطه اول به صورت رایگان

کلمات پرسشی دیگر که در فصل دوم از آموزش قواعد عربی هفتم آمده است «من و لمن» هستند. «من» به معنی چه کسی یا چه کسانی در ابتدای جمله میآید و در راستای شناسایی افراد از آن استفاده میکنیم. برای پاسخ به این کلمه پرسشی، باید از اسم یا شغل آن اشخاص بهره ببریم.
اما کلمه «لمن» که به معنی “برای چه کسی است؟” استفاده میشود، درباره مالکیت اشخاص یا اشیا سوال میکند و همیشه در ابتدای جمله میآید و برای اینکه بتوانیم به این سوال پاسخ دهیم باید در ابتدای جواب حود «ل» بیاوریم.
آموزش قواعد عربی هفتم درس سوم
ادامه کلمات پرسشی آموزش قواعد عربی هفتم در فصل سوم این کتاب با کلمه «أین» آمده است. این کلمه به معنی “کجا” درباره مکان یک شخص یا جسم سوال میپرسد. پاسخ این سوال با کلمات قید مانندی مثل خلف (پشت) یا فوق (بالا) داده میشود. برای پرسش در مورد اینکه یک شخص اهل کجا است باید از اصطلاح «من أین؟» استفاده کنید.
کلمه پرسشی دیگر این درس «کم» به معنای “چقدر یا چند” است که این کلمه نیز در ابتدای جمله میآید و برای شمارش و سوال از تعداد به کار میرود. برای پاسخ به این سوال باید به اعداد مسلط باشید زیرا جواب این سوال با اعداد عربی داده میشود.
شما میتوانید لیست قیمت محصولات حرف آخر را ببینید و با قیمت دیگر موسسات مقایسه کنید.
آموزش قواعد عربی هفتم درس 5 فعل ماضی
به کلمهای که بر انجام کاری یا روی دادن حالتی در زمان مشخصی به وسیله فرد خاصی دلالت داشته باشد فعل گفته میشود. که افعال بر اساس زمان، به سه قسم ماضی، مضارع و مستقبل بخش میشوند.
اما فعل ماضی، فعلی است که بر زمان گذشته دلالت دارد و انجام آن تمام شده است. برای ساخت فعل ماضی باید علامت شناسه فعل را به ریشه فعل بیافزاییم. که شناسه فعل نسبت به جنس و تعداد تغییر میکند و به طور کلی ۱۴ حالت برای صرف فعل وجود دارد. اگر در مدرسه فعل ماضی را خوب یاد نگرفتهاید هیچ ایرادی ندارد آموزش قواعد عربی هفتم حرف آخر غوغا میکند.
اگر می خواهید در ازمون تیزهوشان قبول شوید و در دانشگاه نیز رشته خوبی بخوانید، باید از همین حالا برای آن تلاش کنید و در مسیر قرار بگیرید. بهترین راهنمای این مسیر، مشاور متخصص است تا استعدادهای شما را پیدا کند و شما را در مسیر درستی پیش ببرد تا وقت و انرژی خود را هدر ندهید. به همین دلیل موسسه حرف آخر مشاوره رایگان برای شما عزیزان ترتیب داده است و شما برای استفاده از آن فقط کافیست فرم زیر را پر کنید.

مشاوره رایگان تحصیلی با مشاور ارشد موسسه حرف آخر
تعیین سطح علمی + انتخاب بهترین منابع متناسب با سطح شما
اول شخص مفرد یا متکلم وحده
به افعالی که انجام کار را به خود گوینده نسبت میدهند، گفته میشود و یک حالت یکسان برای مذکر و مونث دارد و علامت “تُ” نشانه آن است.
دوم شخص مفرد یا مخاطب
در مواقعی که با فرد دیگری صحبت میکنیم، این فعل مورد استفاده قرار میگیرد. در حالت مذکر، از روی “تَ” قابل شناسایی است و برای مونث بودن “تِ” به انتهای ریشه فعل اضافه میشود.
ما مطالبی برای ریاضی هفتم نوشته ایم که همه مفاهیم را به صورت کامل توضیح می دهد و بسیار جامع است. برای مطالعه آن، بر روی آموزش ریاضی هفتم فصل 5 کلیک کنید.
آموزش قواعد عربی هفتم فصل ششم
سوم شخص مفرد یا غایب: زمانی که در مورد شخصی صحبت میکنیم که در آنجا حاضر نیست از این فعل استفاده میکنیم. در حالت مذکر، نشانه خاصی وجود ندارد ولی برای مونث شدن، به آخر ریشه فعل “ت” ساکن افزوده میشود.
آموزش قواعد عربی هفتم درس هشتم
فعل ماضی اول شخص جمع: فعلی که به کمک آن، افراد گوینده میتوانند انجام کار یا داشتن حالتی را به خود نسبت دهند. این فعل با علامت “نا” در انتهای ریشه فعل قابل شناسایی است.
آموزش قواعد درس 9 عربی هفتم
فعل ماضی دوم شخص جمع: فعلی که توسط آن ما میتوانیم افرادی را مورد خطاب قرار دهیم و با آنان صحبت کنیم. در این فعلها نیز علامت مخصوص فعل با آخر ضمیرشان یکسان است.
اگر از این مطلب خوشتان آمده است، مطلب دیگری نیز در مورد پاسخ تمرین های عربی هفتم نوشته ایم که دقیق و کامل است. پس با کلیک بر روی آن وارد صفحه مربوطه می شوید.
آموزش قواعد عربی هفتم فصل دهم
در این فصل تنها ساختار جدید بحث شده فعل ماضی سوم شخص جمع است. در حالتی که در مورد افراد غایب صحبت میکنیم و آنان شنونده ما نیستند، در واقع از این فعل استفاده میکنیم.
با “ما” میتوان فعل ماضی را منفی کرد. البته گاهی “ما” کلمه پرسشی نیز هست که باید با توجه به معنی جمله بفهمیم که چه نقشی دارد.
فصل 12 و پایانی آموزش قواعد عربی هفتم
در فصل ۱۲ عربی هفتم فصلها و اسم رنگها و هم چنین اسامی روزهای هفته آورده شدهاند که شما میتوانید این موارد را از روی کتاب در کاغذی بنویسید و آنقدر مرور کنید که تمام این کلمات را به ترتیب حفظ نمایید.
برای اینکه شما تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید، یک هدیه برایتان در نظر داریم که با تکمیل کردن فرم زیر فقط با هزینه پست به دستتان میرسد. این هدیه حاوی ۲۰% از مباحثی است که در کتابهای درسی آورده شده است. بنابراین توصیه میکنیم حتما آنها را داشته باشید تا با نحوه تدریس اساتید حرف آخر و جزوه آنان آشنا شوید. البته شما میتوانید مستقیما از لینک فروشگاه حرف آخر محصولات مورد نیاز خود را خریداری کنید.
در آخر از شما می خواهیم تا نظرات خود را در زیر این مطلب برای ما ثبت کنید تا در کمترین وقت به آن ها پاسخ داده شود.