رشته پرستاری جزء رشته های پرطرفدار دانشگاهی محسوب میشود،رشته پرستاری در چند سال اخیر در بین داوطلبان کنکور سراسری متقاضیان زیادی داشته است ،رشته پرستاری در بین فارغ التحصیلان سایر رشته های دانشگاهی نیز طرفداران زیادی دارد،و هر ساله تعداد زیادی از داوطلبان با هدف قبولی در رشته پرستاری در کنکور سراسری شرکت میکنند.این روزها رشته پرستاری بسیاری از افراد رابه لحاظ شغلی و موقعیت خوب اجتماعی به سمت خود میکشاند.افراد بومی و استانی شانس بیشتری برای قبولی در رشته پرستاری در محل سکونت و استان مربوطه دارند، با توجه به اینکه تحصیل در هر رشته مستلزم آگاهی در خصوص رشته مورد نظر است پس خواندن این مطلب میتواند مفید باشد در ادامه به تمامی سوالاتی که ممکن است در رابطه با رشته پرستاری با آن مواجه شوید پاسخ خواهیم داد ،با ما همراه باشید.
من شایان مامندی امروز در حرف آخر هر آنچیزی که در رابطه با رشته پرستاری باید بدانید را در اختیار شما قرار خواهم داد و با صرف چندین دقیقه از زمان ارزشمند خود به پاسخ سوالات خود در باره این رشته از مدت زمان تحصیل گرفته تا بازار کار و درامد و پرستاری بدون کنکور دست پیدا خواهید کرد و در ادامه نیز یک سورپرایز ویژه به شما معرفی خواهیم کرد.
رشته پرستاری چند ترم است؟
داوطلبانی که به دنبال قبولی در رشته پرستاری میباشند، برای تصمیم گیری باید تمامی جوانب را درنظر بگیرند لازم است سوالات متعددی پاسخ داده شود .از سوالات متداولی که میتوان به آن اشاره کرد؛ رشته پرستاری چند ترم است؟ و یا رشته پرستاری چند سال طول میکشد؟ رشته پرستاری یکی از رشته های مقطع کارشناسی زیر گروه یک رشته تجربی میباشد ، به اتمام رساندن کارشناسی رشته پرستاری 4 سال طول میکشد و از 8 ترم تشکیل شده است . کارشناسی رشته پرستاری 134 واحد میباشد.که شامل واحدهای عملی و تئوری میباشد.
اما دوستانی که به تحصیل در رشته پرستاری علاقه مند هستید و به دنبال بهترین منبع و برنامه ریزی ممکن هستید ما به شما برنامه 4 ماهه حرف آخر را معرفی خواهیم کرد که در سال 99 ، 34 نفر با کمک آن توانستند رتبه زیر 100 کسب کنند و با استفاده از آن به هیچ منبع دیگری اعم از کتاب، آزمون، مشاور یا هر چیز دیگری نیاز پیدا نخواهید کرد. برای ثبت نام در این طرح بی نظیر با تخفیف ویژه همین الان فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان مجرب آموزشی ما با شما تماس بگیرند یا از طریق شماره تماس 02166576182 برای ارتباط اقدام کنید.

4 ماه بخون، 7000 تا تست بزن، 7 بار دوره کن!
واحدهای عملی در مراکز درمانی تحت عنوان (کارآموزی) از ترم 2 شروع میشوند. از ترم دوم تا ترم ششم همراه با واحدهای تئوری و عملی ، واحدهای کارآموزی نیز گذرانده میشوند .که در مجموع در طی این مدت 110 واحد گذرانده میشود. 12 واحد عملی (کارآموزی) و 98 واحد تئوری و عملی میباشد . در دو ترم آخر ترم هفتم و ترم هشتم فقط واحدهای عملی گذرانده میشوند، واحدهای عملی تحت عنوان کارآموزی در عرصه شامل 21 واحد میباشد.توصیه میکنم مقاله قبلی در رابطه با قبولی در دارو سازی را نیز از همین سایت مطالعه کنید.
دروس رشته پرستاری در دانشگاه های ایران
معرفی دروس رشته پرستاری به عنوان یکی از رشته های پرطرفدار گروه تجربی بسیار حائز اهمیت است.دروس رشته پرستاری به چند بخش دروس عمومی ،دروس پایه ،دروس اصلی ،دروس اختصاصی ،کارآموزی و کارآموزی در عرصه متقسیم میشود .دروس عمومی مقطع کارشناسی رشته پرستاری که بین اکثریت رشته ها مشترک میباشدو شامل 26 واحد درسی میباشدکه اندیشه اسلامی و انقلاب اسلامی شامل این دروس میباشد. .همچنین دروس پایه رشته پرستاری 16 واحد است که میتوان به فیزیولوژی و تشریح اشاره کرد.
دروس اصلی که مختص رشته پرستاری است 12 واحد که تغذیه و تغذیه درمانی و داروشناسی شامل آن میباشد. . دروس اختصاصی رشته پرستاری از 46 واحد تشکیل شده است، که شامل دروس اصول و مهارت های پرستاری و داخلی جراحی میباشد،کارآموزی رشته پرستاری 12 واحد و کارآموزی در عرصه 24 واحد است،که این 24 واحد بین دو ترم پایانی تقسیم میشود،پیش نیاز واحدهای کارآموزی گذراندن دروس اختصاصی میباشد. واحدهای رشته پرستاری مجموعاً 134 واحد است.
.در پایان ترم ششم کارشناسی پرستاری دانشجویان رشته پرستاری موظف به شرکت در آزمون صلاحیت بالینی هستند درصورت قبولی درآزمون و کسب حداقل نمره 14 وارد سال چهارم ترمهای هفتم و هشتم خواهند شد که شامل گذراندن واحدهای کارآموزی در عرصه میباشند،کارآموزی و کارآموزی در عرصه تماماً در مراکز درمانی و بیمارستانها گذرانده میشوند.دروس و رتبه لازم برای قبولی در دندانپزشکی را نیز فقط با یک کلیک مطالعه کنید.
بازار کار پرستاری به چه شکل است؟
مطمعناً زمانی که تصمیم به تحصیل در رشته ای میگیریم حتما بازار کار آن را بررسی میکنیم ،رشته پرستاری نیز از این قاعده مستثنی نیست ، بازار کار رشته پرستاری در بین سایر رشته های مقطع کارشناسی از موقعیت خوبی برخوردارست.به صورتی که شما پس از پایان تحصیل میتوانید در مراکز درمانی ازجمله: بیمارستان، درمانگاه، خانه سالمندان، مراکز نگهداری از کودکان، مشغول به کار شوید .حتی شما میتوانید به صورت پرستار خصوصی در منزل نیز این حرفه را ادامه دهید.
مراکز غیر دولتی درمانی مانند بیمارستانهاو درمانگاههای خصوصی نیز موقعیت های شغلی خوبی برای فارغ التحصیلان رشته پرستاری به شمار میآیند. به هنگام انتخاب رشته پرستاری به عنوان حرفه آینده خود در نظر داشته باشید که تمامی جوانب این شغل را درنظر بگیرید از جمله :درآمد رشته پرستاری،طرح نیروی انسانی بعد از اتمام تحصیل ،مشکلات رشته پرستاری در ادامه به بررسی این موارد میپردازیم:
اما قبل از ادامه توضیحات موسسه حرف آخر برای دانش آموزان کنکوری یک سورپرایز هم دارد. 15 درصد کنکور همراه با آزمون و مشاوره و آموزش را تنها در یک هفته بدست بیاورید. با پکیج 5 روز با حرف آخر 20 درصد کل منابع حرف آخر در اختیار شما قرار داده می شود که با برنامه ریزی دقیق در طی 5 روز مباحث مربوطه از تمامی دروس را مطالعه خواهید کرد و در پایان روز پنجم توانایی پاسخگویی به 40 تست قطعی کنکور را خواهید داشت. برای دریافت این بسته به صورت رایگان کافیست فرم زیر را پر کنید.

%20 محصولات حرف آخر به صورت رایگان
همه چیز درباره درامد پرستاری
درآمد رشته پرستاری نسبت به محلی که در آن مشغول به کار هستید متفاوت است. همچنین درآمد رشته پرستاری با توجه به شیفت ها و اضافه کاری و میزان تحصیلات پرستار و همچنین سابقه کار میتواند افزایش یابد. فارغ التحصیلان رشته پرستاری میتوانند همزمان در چند مرکز درمانی مشغول به کار شوند و یا به صورت خصوصی درآمد خود را افزایش دهند. در حال حاضر حقوق دریافتی پرستارانی که به تازگی پس از پایان طرح مشغول به کار شده اند ماهانه 3 میلیون تومان در مراکز دولتی میباشد، همچنین با توجه به تفاوت هایی که در خصوص سابقه کار و محل خدمت و تحصیلات پرستار ،عنوان شد بازه درآمد از 6 میلیون تومان تا 10 میلیون تومان متفاوت است.البته در شرایط کنونی با توجه به کمبود نیروی انسانی مصوبه جدیدی در خصوص افزایش 50 درصدی حقوق پرستاران مطرح شده است، به طور کلی رشته پرستاری یکی از رشته های پردرآمد گروه پیراپزشکی محسوب میشود.
در ادامه این مقاله به یاد داشته باشید که داوطلبانی که زمان کمی دارند نیازی نیست که کل دروس را برای کنکور مطالعه کنند و تنها با مطالعه مباحث پر تکرار کنکور میتوانند به هدف خود دست پیدا کنند.
مشکلات رشته پرستاری که کارکن ها با آن دست و پنجه نرم میکنند…
همه رشته ها علاوه بر محاسن ،معایبی نیز دارند،مشکلات رشته پرستاری به خصوصیات فردی شما بستگی دارد،کسانی که قصد ادامه تحصیل در رشته پرستاری را دارند ،باید بر روی احساسات خود کنترل کافی داشته باشند،چرا که در هنگام اتفاقات ناخوشایند مانند سوانح ناشی از رانندگی و یا آتش سوزی تمرکز شما بر روی کار و کنترل عواطف بسیار مهم است.
همچنین شیفت های شب از سختیهای رشته پرستاری به شمار میرود،کم خوابی و بی خوابی باید برای شما قابل تحمل باشدچرا که ممکن است شما شب تا صبح را به صورت کامل بیدار بمانید . همچنین پرستاران باید از لحاظ جسمی و روحی در سلامت کامل باشند، پرستاران بخش اورژانس معمولا با موارد اضطراری رو به رو خواهند شد که باید بدون دستپاچگی کار خود را به نحو احسنت انجام دهند، همچنین محیط کار شما بیمارستان است و احتمال آلوده شدن شما به بیماریهای واگیر در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی وجود دارد.
طرح نیروی انسانی رشته پرستاری (عرصه):
رشته پرستاری همانند سایر رشته های گروه پیراپزشکی و پزشکی مشمول گذراندن طرح نیروی انسانی رشته پرستاری یا عرصه میباشند.دانشجویان پس از پایان دوره کارشناسی پرستاری و یا درمقاطع بالاتر از طرف دانشگاه به صورت مستقل ولی تحت نظارت وزارت بهداشت موظف به گذراندن طرح 14 ماهه رشته پرستاری پس از اتمام تحصیل میباشند.تعدادی از فارغ التحصیلان بلافاصله پس از اتمام تحصیل طرح خود را آغاز میکنند تعدادی دیگر نیز به علت تکمیل بودن ظرفیت بیمارستان مدت زمانی را درنوبت طرحی باقی میمانند؛
همچنین پرستارانی هستند که به علت مشکلات شخصی خود طرح خود را به تعویق میاندازند تا در فرصت مناسب طرح خود را آغاز کنند، که در موارد خاص قابل قبول است. ،ویا تعدادی از فارغ التحصیلان به علت شرایط خاص معاف از طرح میشوند. فارغ التحصیلان رشته پرستاری به گذراندن طرح خود در بیمارستانهاو یا مراکز درمانی با حقوق ماهیانه مشغول میشوند.محل گذراندن طرح معمولا به صورت بومی و یا در استان محل تحصیل خواهد بود. پس از اتمام طرح و ارائه مجوز پایان طرح میتوانند در مراکز دولتی وخصوصی مشغول به کار شوند.
شرایط سنی رشته پرستاری که باید آگاه باشید.
ثبت نام در کنکور سراسری شرایط سنی ندارد و افراد در سنین مختلف میتوانند در آن شرکت کنند، اما شرایط سنی رشته پرستاری برای داوطلبانی که قصد قبولی در این رشته را دارند ،در صورتی که میخواهند در مراکز دولتی استخدام شوند بعد از پایان دروره کارشناسی برای استخدامی باید حداقل 20 سال و حداکثر 35 سال سن داشته باشند.کسانی که مایل به استخدام در مراکز دولتی نیستند این محدودیت سنی شامل آنها نمیشود و افراد با سن بالاتر میتوانند در بیمارستانهای خصوصی شروع به کار کنند. همچنین برای دارندگان مدرک کارشناسی ارشد حداکثر سن قابل قبول برای استخدامی مراکز دولتی 40 سال و برای دارندگان مدرک دکتری 45 سال میباشد.
شرایط ادامه تحصیل در رشته پرستاری
ادامه تحصیل در رشته پرستاری همانند سایر رشته ها امکان پذیر است ، روش های متعددی برای ادامه تحصیل در رشته پرستاری وجود دارد، فارغ التحصیلان کارشناسی پرستاری میتوانند با شرکت در آزمون کارشناسی ارشد پرستاری ناپیوسته به ادامه تحصیل بپردازند.شرایط لازم برای شرکت در آزمون دارا بودن مدرک کارشناسی پرستاری و سلامت جسمی و روحی و کسب رتبه مورد نیاز در آزمون ورودی میباشد.همچنین میتوان از کارشناسی رشته پرستاری به بیست و دو رشته در کارشناسی ارشد ناپیوسته تغییر گرایش داد که فیزیولوژی و فوریت های پزشکی جزء این رشته ها محسوب میشوند.
دکتری تخصصی رشته پرستاری بالاترین مقطع این رشته محسوب میشود که لازمه آن داشتن مدرک کارشناسی ارشد پرستاری میباشد.همچنین پرستاران میتوانند با ادامه تحصیل موقعیت شغلی خود را بهبود ببخشندو با مدرک کارشناسی ارشد پرستاری به سر پرستار بخش ارتقاء شغلی داشته باشند.همچنین دارندگان مدرک کارشناسی پرستاری میتوانند با شرکت در آزمون کارشناسی به پزشکی که هر ساله برگزار میشود در صورت داشتن شرایط لازم ادامه تحصیل بدهند.
ثبت نام در رشته پرستاری بدون کنکور واقعیت دارد؟
خیلی ها به دنبال ثبت نام در رشته پرستاری بدون کنکور هستند.اما باید بدانید که این امر به معنی قبولی شما در رشته پرستاری با شرکت در آزمون سراسری میباشد،که در صورت کسب درصد و رتبه قابل قبول شما میتوانید به تحصیل در این رشته بپردازید،تحصیل در رشته پرستاری دانشگاه آزاد نیز با شرکت در کنکور سراسری امکان پذیر است و بدون کنکور نمیتوان در رشته پرستاری ثبت نام کرد.پذیرش در رشته پرستاری در پردیس خودگردان دانشگاههای سطح کشور نیز بدون کنکور نمیباشدو لازمه پذیرش قبولی در کنکور وکسب تراز قابل قبول میباشد.
رتبه لازم برای رشته پرستاری:
رتبه لازم برای رشته پرستاری هر سال دستخوش تغییراتی میشود. رتبه کشوری لازم برای قبولی در رشته پرستاری باید حداکثر بین 34هزار تا 80هزار باشد،که باتوجه به سهمیه مناطق متغیر است. رنج رتبه کشوری با توجه به کنکور سراسری 98 سنجیده شده است ،این رنج میتواند در کنکور سراسری 99 تغییر کند به همین منظور در ادامه کارنامه قبولی رشته پرستاری 98 عده ای از داوطلبان را مشاهده میکنید.
کارنامه قبولی رشته پرستاری:
داوطلبان عزیز با بررسی کارنامه قبولی رشته پرستاری میتوانند راحت تر پذیرش در این رشته را برای خود رقم بزنند ،واز اهمیت دروس و درصد مورد نظر برای رشته پرستاری مطلع شوند ،به همین سبب اطلاع از رنج درصد قابل قبول دروس عمومی و اختصاصی در کنکور سراسری مفید خواهد بود.در ادامه چند نمونه کارنامه قبولی رشته پرستاری را خواهید دید:
دو کارنامه از منطقه یک. اولین کارنامه قبولی در پرستاری مربوط به داوطلب قبول شده در پرستاری دانشگاه اصفهان و کارنامه دوم مربوط به قبولی در دانشگاه علوم پزشکی البرز میباشد. درصد های هر دو داوطلب در یک رنج میباشد اما داوطلب قبول شده در پرستاری دانشگاه اصفهان به دلیل عملکرد بهتر در دو درس عربی و فیزیک توانسته است رتبه بهتری را کسب کند.
دو کارنامه قبولی پرستاری منطقه دو که اولین کارنامه مربوط به پرستاری در دانشگاه تهران و دومین هم مربوط به قبولی در پرستاری دانشگاه ایران میباشند. اختلاف رتبه این دو کارنامه به شدت به چشم میخورد. با مقایسه دو کارنامه تاثیر درس زمین شناسی آشکار خواهد شد هر چند که درس پرستاری زیرمجموعه ای از زیرگروه یک در رشته تجربی است و تاثیر زمین شناسی در این زیرگروه صفر میباشد. اما در رتبه منطقه این داوطلب تاثیر چشم گیری داشته است. در نهایت با بررسی رتبه هر دو داوطلب در زیر گروه یک به این نکته خواهیم رسید که حدود رتبه زیر گروه هر دو داوطلب بسیار به هم نزدیک است.
کارنامه های قبولی در پرستاری منطقه 3 مربوط به پرستاری دانشگاه گرگان و دومین کارنامه هم مربوط به پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز. هر دو از منطقه سه اما تفاوت چشمگیر در رتبه های دو داوطلب. با بررسی درصد های هردو داوطلب در قبولی پرستاری منطقه سه به تاثیر عربی و زبان و زیست پی خواهیم برد که تقریبا درصد داوطلب دوم را به یک سوم کاهش داده است.
دوستان خوبم من شایان مامندی از مشاورین ارشد موسسه حرف آخر سعی کردم در این مقاله تمامی مواردی که در رابطه با قبولی در رشته پرستاری باید بدانید در اختیارتان قرار دهم امیدوارم که به پاسخ سوالات خود دست پیدا کرده باشید. هر نظر یا سوالی در رابطه با این بحث دارید میتوانید از طریق کامنت و نظرات با ما در میان بگذارید تا ببه سوالاتتان پاسخ دهیم.