رضا عباسیفر دانشجو رشته دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز:
از اول داستان میدانستم سخت است ولی باور داشتم شدنی است. هدفم را میگویم همانا آرزو و رویا دستنیافتنی آن سالهایم بود. بله درست حدس زدید منظورم رسیدن به رویا دندانپزشک شدن است. میخواهم از سختیها، تلاشها، تلخی و شیرینیها و کارهای درست و غلطی که در این مسیر انجام دادهام، بگویم تا شما دوستان عزیز متوجه شوید که چه مسیر پیچیده و حساسی را در پیش دارید و باید سعی کنید راه درست را از همان ابتدا انتخاب کنید تا مثل من و خیلی از داوطلبان، دچار سردرگمی و سختی زیاد نشوید.
اگر دقت کرده باشید گفتم مسیر پیچیده نه دشوار، چون کنکور مسیر پیچیدهای است با راههای فراوان برای رسیدن به مقصد که اگر راه را اشتباه بروید هرچه قدر هم تلاش کنید به هدفتان نخواهید رسید یا خیلی دیر و به زحمت میرسید.
اما بریم سر سوالاتمان از این دانشجو، شما نیز با خواندن این مقاله در سایت حرف اخر و با صرف 10 دقیقه زمان میتوانید راه درست پیمودن مسیر کنکور را یاد بگیرید و از اشتباهات ظاهرأ ساده ولی خطرناکی که میتواند هر داوطلبی را از رساندن به هدف و آرزویش باز دارد، آگاه شوید و از آن دوری کنید.
راستی قبل از ادامه مقاله قصد دارم به شما محتواهای ارزشمند دیگر را معرفی کنم که کاملا رایگان نوشته شده و با کمک آنها میتوانید بهصورت رایگان به محتواهایی دسترسی داشته باشید که میتوانند مسیر کنکور شما را عوض کنند:
اما یک موضوع مهم؛ اگر قصد انتخاب رشته برای کنکور را دارید برای شما یک خبر خوب داریم. کل اصول و قواعد انتخاب رشته کنکور را کاملا رایگان برای شما آماده کردهایم. برای دسترسی کافیست لینک چگونه انتخاب رشته کنیم را باز کنید. درضمن اگر به دنبال اطلاع از آخرین تغییرات کنکور سراسری و نحوه برگزاری هستید توصیه میکنم مقاله شرایط کنکور 1402 را هم از دست ندهید.
فهرست مطالب
- چرا رسیدن به دندانپزشکی را انتخاب کردید؟
- آیا رسیدن به رویا دندانپزشک شدن نوجوانی، ارزش تحمل سختیهای رشته دندانپزشکی را داشت؟
- خلاصهای از مسیر 3 ساله خود در راه رسیدن به دندانپزشکی را چگونه تعریف میکنید؟
- چرا رشته فیزیوتراپی را به سختی رشته دندانپزشکی ترجیح ندادید؟
- از نظر شما بایدها و نبایدهای کنکور چیست؟
- توصیه مهم شما به کنکوریها چیست؟
چرا رسیدن به دندانپزشکی را انتخاب کردید؟
واقعأ چرا دندانپزشکی! چرا تحمل این همه سختیهای رشته دندانپزشکی، نخوابیدنها و …. آیا ارزوی دندانپزشک شدن ارزش تحمل سختیهای دندانپزشکی را داشت! احتمالأ این سوالات به ذهن شما نیز خطور کند و بخواهید بدانید آیا رشته دندانپزشکی سخت است!؟
حتما انتظار دارید مثل خیلی از افراد بگویم صرفأ بخاطر علاقه به دندانپزشکی این رشته را انتخاب کردم و مسائل دیگر اصلأ برایم مهم نبود، ولی این طور نیست. درست است که انسان بر اساس علاقه و تمایلات درونی به سوی هدفش حرکت میکند ولی باید این را هم در نظر بگیریم که چه عواملی باعث ایجاد این علاقه در فرد میشود! بله مسأله این است. من از دوران نوجوانی به دندانپزشکی علاقهمند شدم ولی چه چیزی باعث ایجاد این علاقه در من شد! واقعیتش یکی از این عوامل، مسأله مالی و آینده شغلی این رشته بود.
اکثر افراد یکی از ارکان موفقیت و خوشبختی خود را جنبه مالی زندگی میدانند که من نیز از این دسته مستثنی نبودم. میخواستم در آینده شغلی با درآمد خوب داشته باشم که همه اینها را میتوانستم فقط در دندانپزشکی ببینم. عامل دیگر، پرستیژ شغلی و جایگاه اجتماعی دندانپزشکی بود که مرا بیش از پیش علاقهمندتر کرد که سختی رشته دندانپزشکی را به جان بخرم! البته عوامل دیگری مثل روحیات شخصی و خدمت به مردم و … در این انتخاب نقش داشتند. همچنین ناگفته نماند، در بین سه رشته پرطرفدار داوطلبان علوم تجربی، (پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی) علاقه من به این رشته باعث انتخاب نهایی من شد.
راستی حتما در جریان هستید که برای رسیدن به دندان پزشکی، انتخاب رشته به شدت حائز اهمیت است؛ اگر قصد دارید با اصول انتخاب رشته آشنا شوید توصیه میکنم حتما از لینکهای در سایت به پاسخ زیر دیدن کنید: اما دوستان خوبم یک خبر ویژه، اگر برای مسیر کنکور خود نیازمند مشاوره تحصیلی تلفنی هستید توصیه میکنم از لینکی که برایتان قرار داده شده است دیدن کنید.
آیا رسیدن به رویا دندانپزشک شدن نوجوانی، ارزش تحمل سختیهای رشته دندانپزشکی را داشت؟
این سوال بسیاری از کنکوریها میباشد و من در جواب آنها میگویم حتی ارزشش را داشت بیشتر از این نیز تلاش میکردم و بیشتر وقت میگذاشتم. شاید خیلی از شما ندانید که رسیدن به رویا دستنیافتنی دوران نوجوانی چقدر شیرین است. لحظهای که فهمیدم دندانپزشکی قبول شدم، آنقدر شیرین بود که به این فکر نکردم که آیا دندانپزشکی سخت است! بعد از رسیدن به ارزو دندانپزشک شدن، تمام سختی دندانپزشکی برای مثل آب خوردن آمد. پس دوستان عزیز، اگر شما هم مثل من که دندانپزشکی قبول شدم، روی هدفتان مصمم هستید، ارزشش را دارد، پس تا میتوانید تلاش کنید تا به آرزویتان برسید.
خلاصهای از مسیر 3 ساله خود در راه رسیدن به دندانپزشکی را چگونه تعریف میکنید؟
در این سه سال کارهای زیادی انجام دادهام، کارهایی که بعضی در جهت موفقیت من بودند و بعضی ناخواسته مرا از هدفم دور میکردند.
سال اول کنکورم بد نبود اما مرا به هدفم نرساند!
در سال 95 قرار بود که اولین کنکور خودم را بدهم. تصمیم گرفته بودم جدی و مصمم شروع کنم. بعد از امتحانات نهایی سال 94 استارت خودم را زدم. به سفارش دوستان و بعضی مشاوران تصمیم به شرکت در کلاسهای کنکور گرفتم. این کارم، هم درست بود هم غلط! درست از این جهت که بالأخره باید از یک منبعی خواندن به سبک کنکور را شروع میکردم و غلط از آن جهت که اشتباه در انتخاب برخی اساتید و افراط در ثبتنام کلاسها میتواند سرنوشت یک کنکوری را تغییر دهد، چنان که در سال اول برای من رخ داد و صدمه آن را دیدم.
البته ناگفته نماند که، برخی از اساتید واقعأ عالی بودند و مرا در پیمودن این مسیر یاری کردند. در سال اول به دلیل افراط در ثبتنام کلاسهای کنکوری، صرف زمانهای زیادی در مسیر رفت و آمد و خستگی راه، نتوانستم آن طور که باید درس بخوانم و احساس میکردم کمی از هدفم دور شدهام. ولی با این حال، پرقدرت ادامه میدادم و ناامید نمیشدم.
دومین اشتباه من در سال اول، عدم اختصاص زمان کافی برای جمع بندی کنکور برای برخی دروس بود و باعث پایین آمدن درصدم در درس مهمی مثل شیمی شد. با وجود مطالعه کافی در طول سال، درصد خیلی پایینی را زدم و رتبه کنکورم را در سال 95 دگرگون کرد. من در این سال رتبه نزدیک به 6500 را کسب کردم. رتبه خیلی بدی نبود. اولش خیلی ناراحت شدم و چند روزی در شوک بودم ولی بعدأ تصمیم گرفتم دوباره شروع کنم چون این خواسته و هدف من نبود.
سال دوم و باز هم ناکامی در رسیدن به دندانپزشکی!
سال دوم تصمیم گرفتم بدون کلاسهای کنکور شروع کنم. در اواسط سال توسط یکی از دوستان با تدریس استاد یوسفیان پور آشنا شدم. قرار بود ایشان در سال 95 در تبریز کلاسهای دینی برگزار کنند. من اوایل بخاطر خاطرات بدی که از برخی کلاسها داشتم مقاومت میکردم و با خود میگفتم؛ دینی و کلاس! دینی چی هست که من کلاسش را بروم ولی بعد از این که نمونه تدریسهای استاد را دیدم نظرم به کل عوض شد.
نتیجه آن درصد 94/7 دینی من در کنکور 96 شد. ولی با این حال رتبهام در سال 96 باز هم رتبه دلخواه من نشد و تقریبأ رتبه 3900 را کسب کردم. با این رتبه میتوانستم رشته فیزیوتراپی و همه رشتهها به جز سه رشته پرتقاضا را قبول شوم. حتی برای مصاحبه داروسازی بوسیله نیروی انتظامی دعوت شدم اما نرفتم. (البته فراموش نکنید این رشتهها بد نیستند. جامعه به تمامی مشاغل نیاز دارد ولی آرزو من نبودند و تنها آرزویم رسیدن به دندان پزشکی بود.)
چرا رشته فیزیوتراپی را به سختی رشته دندانپزشکی ترجیح ندادید؟
واقعیتش فشار زیادی بر روی من بود. دوستان و آشنایان خیلی اصرار داشتند که من رشته فیزیوتراپی را انتخاب کنم و پشت کنکور نمانم. آنها میگفتند شاید سال بعد همین رتبه را هم کسب نکنم ولی من تصمیمم را گرفته بودم. دوباره شروع کردم ولی این بار پرقدرتتر و هرروز هدفم و رویا دندانپزشک شدن در وجودم شعلهورتر میشد.
امسال هم در کلاسهای جمعبندی استاد یوسفیان پور شرکت کردم و روش مطالعه رتبههای برتر را در پیش گرفتم. چون نتیجه خوبی با ایشان توانسته بودم بگیرم. سال آخر چه سختیها و چه بیخوابی ها که نکشیدم. در این مدت سه ساله، نزدیک به 30 کیلو چاقتر شدم. ولی نگران نبودم. تنها هدف و ارزو دندانپزشک شدن را داشتم و میدانستم مسائل دیگر بعدأ حل میشوند. و بالأخره در سال 97 رویا دندانپزشک شدن، محقق شد و دندانپزشکی قبول شدم آن هم در دانشگاه علوم پزشکی تبریز!
بعد از کنکور هم وزن خودم را به وزن ایده آل رساندم، پس در هنگام کنکور نگرانی جز درس نداشته باشید. همه چیز بعد از کنکور به روال عادی باز خواهد گشت. درس خواندن در دانشگاه و در رشته مورد علاقه خیلی جذابتر از این هاست.
از نظر شما بایدها و نبایدهای کنکور چیست؟
کنکور یک سری قواعد و چارچوب دارد که نباید از آنها خارج شد. همچنین یک سری ممنوعات دارد که باید از آنها دوری کرد. برخی از این بایدها و نبایدهای کنکور عبارتند از:
- دوری از کلاسهای اضافی
رفتن به کلاسهای زیاد و اضافی چیزی جز وقت هدر دادن نیست. مخصوصأ در شهرهای بزرگی مثل کلانشهر تبریز، زمان رفت و آمد و خستگی راه به شدت برای داوطلب اذیت کننده است. اگر در برخی دروس نیاز به آموزش بیشتر دارید، میتوانید از DVDهای اساتید برتر کمک بگیرید تا از اتلاف وقت جلوگیری کنید و هم با اساتید معتبر درس بخوانید و یا اگر هم قصد کلاس رفتن را دارید، بیش از اندازه در این کلاسها ثبتنام نکنید، چرا که دچار چند منبعی شدن میشوید همان بلایی که سال اول کنکور مرا خراب کرد. پس در این مورد خیلی دقت کنید.
- دوری از وسایل الکترونیکی وقتگیر
در دوران کنکور، تا میتوانید سعی کنید که از گوشیهای هوشمند و لپ تاپ دوری کنید. این ابزار در عین کاربردی بودن قاتلی خطرناک برای وقت طلایی داوطلبان هستند. اگر هم استفاده میکنید، سعی کنید آخر هفتهها یا آخر شب به مدت کم استفاده کنید تا به روند مطالعهتان آسیب نزند.
من خودم در این سه سال، این وسایل را کنار گذاشتم. حتی کامپیوتر خانگیام را هم جمع کردم و در مواقع لزوم از گوشی همراه والدین استفاده میکردم و یک گوشی ساده برای تماس داشتم که کارم را راه بیاندازد. بچهها این کار موقتی است و چیزی از آدم کم نمیشود. بعد کنکور هرچقدر میخواهید با گوشی بازی کنید! کسی با شما کاری نخواهد داشت.
- پرهیز از خواب زیاد و تغییر جای شب و روز
برخی از داوطلبان زیاد میخوابند که این مورد در روند درس خواندن و عملکرد آنها اختلال ایجاد میکند. به نظر من خواب یک داوطلب کنکوری در شبانه روز نباید کمتر از 1 ساعت و بیشتر از 8 ساعت باشد. که این شامل خواب بعد از ظهری هم میشود. سعی کنید خواب عصرانه بیش تر از 1 ساعت نباشد تا دچار کسالت و تنبلی نشوید.
برخی داوطلبان هم جای شب و روز را عوض میکنند! یعنی شب را درس میخوانند و روز را میخوابند که کاری بس خطرناک است. اولأ این کار باعث بهم ریختن سیستم هورمونیک بدن میشود. ثانیأ شما قرار است که صبح آزمون کنکور را بدهید. پس باید مغز و بدنتان را برای آن آماده کنید و سعی کنید درس را صبح زود شروع کنید. سومأ ساعت بیولوژیک بدن مبتنی بر فعالیت روزانه و استراحت شبانه است.
- اهمیت دوران جمعبندی را جدی بگیرید!
هر چقدر دوران جمعبندی را جدیتر بگیرید، باز هم کم است. میتوانید در دوران جمعبندی از منابع خاصی مانند: کتابهای جمعبندی، DVDهای جمعبندی و همچنین از خلاصهنویسیها و تستهای علامت داری که در طول سال نشاندار کردهاید هم، بهره کامل را ببرید. شرکت در بهترین آزمون آزمایشی از دیگر توصیههای من در دوران جمعبندی است. پیشنهاد میکنم نحوه تحلیل آزمون را هم از همین سایت مطالعه کنید تا در دوران جمعبندی بعد از آزمونها، به کار گیرید.
در این دوران، مخصوصأ بعد از ایام عید نوروز، بر روی دروس عمومی بیشتر کار کنید! چون هر چه به کنکور نزدیکتر میشویم، مطالب در ذهن بهتر باقی میمانند. بخاطر همین هم ساعت مطالعه در این دوران خیلی ارزشمندتر است. پس سعی کنید ساعت مطالعه خود را اصولی افزایش دهید. به شما پیشنهاد میکنم برای اطلاع از رتبه و درصد لازم برای قبولی دندانپزشکی، به مقاله رتبه لازم برای قبولی در دندان پزشکی مراجعه کرده و حتمأ مطالعه کنید.
میتونی برای عالی بودن کمتر هزینه کنی!
اگر شما هم میخواهید مثل آقا عباسیفر لذت مطالعه با بهترینها را تجربه کنید، همین الآن فرم زیر را پر کنید تا 20 درصد از آموزش کل دروس کنکور را به صورت رایگان از حرف آخر هدیه بگیرید. آموزش تصویری با استفاده از انیمیشنها و فیلمهای با کیفیتی که با استفاده از آنها مباحث تمام دروس را به صورت مفهومی، آموزش میبینید. اگر از خواندن کتابها و منابع مختلف خسته شدهاید، توصیه میکنم حتمأ این پکیج رایگان و برنامه 4 ماهه حرف آخر را دریافت کنید، تا با آموزشهای جذاب آن آشنا شوید.
توصیه مهم شما به کنکوریها چیست؟
این توصیه شخصی من به شما داوطلبان عزیز است که میتوانید از DVDها و منابع دینی استاد یوسفیان پور و سایر محصولات حرف آخر استفاده کنید که در قبولی من نقش بسزایی داشتند. همانطور که گفتم، من از کلاسها و DVDهای استاد یوسفیان پور و DVDهای استاد کامیار در فیزیک استفاده کردم و نتیجه آنها را هم دیدم.
سخن پایانی
امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع بوده باشد و توانسته باشم هر چند کم، مسیر کنکور شما را به سوی هدفهای والاتر تغییر بدهم. دوستان به سخن مأیوس کننده اطرافیان گوش ندهید. زندگی یعنی حذف آدم2های منفی از دور و برمان و فقط هدفتان را ببینید و باور داشته باشید که میتوانید. این هم از مقاله مصاحبه با دوست خوبمون آقا رضا عباسیفر دانشجو دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز! امیدوارم که باب میل شما عزیزان بوده باشد.
اما برای ارتباط بیشتر با ما حتمأ در قسمت ارسال دیدگاه سایت حرف آخر، نظرات، پیشنهادات و احیانأ انتقادات خود را با ما در میان بگذارید و اگر به مشاوره تخصصی نیاز دارید، از طریق شماره تماس 02166576182 با ما در ارتباط باشید. در ضمن در ادامه لینک هایی برای شما قرار داده ایم که از لحاظ مشاوره نکات بسیار خوبی را می تواند در اختیارتان قرار دهد و فقط کافیست که روی آنها کلیک کنید:
سوالات متداول
- سختیهای رشته دندانپزشکی چیست؟
سختیهای دندانپزشکی برای هر فرد متفاوت است، اما به نظر من دانشجو دندانپزشکی که بعد از سه سال به آرزویم رسیدهام، سختی رشته دندانپزشکی مثل عسل شیرین است. - چگونه به رویا دندانپزشک شدن رسیدم؟
این سوال بسیاری از کنکوریها میباشد، و جواب رعایت بایدها و نبایدها کنکور است. برای اطلاعات بیشتر، کلیک کنید. - دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی روزی چند ساعت درس میخوانند؟
دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی معمولأ ساعت مطالعه بالایی دارند اما باز هم این مسئله از هر فردی به فرد دیگر براساس ظرفیت ذهنی و سطح علمی هرشخص، متفاوت است.
- با چه رتبهای، دندانپزشکی قبول شدم؟
رتبه قبولی رشته دندانپزشکی سال به سال متفاوت است. برای پاسخ صحیحتر به این سوال به مقاله رتبه لازم برای قبولی در دندان پزشکی مراجعه کنید.
درضمن اگر شما هم کسب و کار مرتبط با زمینه آموزش و کنکور دارید، سایت بخون یک مرجع مناسب برای پذیرش تبلیغات شماست؛ برای اطلاع کامل از طرحهای موجود کافیست روی لینک تبلیغات آموزشگاه کنکور کلیک کنید.